01 Ιουνίου 2014

ΡΕ ΑΥΤΗ ΤΟ'ΧΕΙ ΠΙΣΤΕΨΕΙ! Μέχρι κι ο Μπίστης γελάει με Φώφη: "Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της Ελιάς"

Φουντώνει για τα καλά ο πόλεμος μεταξύ "ΠΑΣΟΚόφρονων" και "Ελαιόφρονων" στο ΠΑΣΟΚ με εκατέρωθεν βέλη. Ζητούμενο είναι ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην επόμενη περίοδο.

Ανάμεσα στους ΠΑΣΟΚόφρονους που επιχειρούν να σαμποτάρουν το εγχείρημα της Ελιάς και τα ανοίγματα στην ευρύτερη κεντροαριστερά είναι η Φώφη Γεννηματά.
«Η Ελιά δεν τα κατάφερε με τον τρόπο που υλοποιήθηκε το εγχείρημα, να αναπτύξει δυναμική και να εκφράσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της Ελιάς», τόνισε η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην Real News, ενώ απέδωσε το ποσοστό στη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ.

Καλύτερο από ό,τι αναμενόταν, αλλά όχι ικανοποιητικό χαρακτήρισε η κ. Γεννηματά το αποτέλεσμα της Ελιάς στις ευρωεκλογές, ενώ σημείωσε ότι όπως υλοποιήθηκε το εγχείρημα, απέτυχε να αναπτύξει δυναμική.




Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν φτάνει η επιστροφή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, χρειάζονται ανοίγματα στη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, τους Οικολόγους, τις προοδευτικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων κλπ. Ξεκαθάρισε όμως ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν «δεν θα τα αποφασίσει κανένας μόνος του ούτε και κανένας άλλος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ».




Η απάντηση-βόμβα του Μπίστη

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης στην κυρία Γεννηματά απάντησε ο Νίκος Μπίστης υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελια».

Ο κύριος Μπίστης εξαπολύει επίθεση στη Φώφη Γεννηματά και μάλιστα αναφέρει πως «Ευτυχώς τα περισσότερα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δώσαμε δίπλα δίπλα την δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, δεν σκέφτονται όπως η κυρία Φώφη Γεννηματά».

Ο Νίκος Μπίστης κάνει λόγο για περασμένα κομματικά μεγαλεία και κομματικό πατριωτισμό. Κάποιοι περίμεναν την Ελιά στο 5% υπογραμμίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και κατηγορεί τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Ρέππα πως μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο ΠΑΣΟΚ και όχι Ελιά και απευθύνει κατηγορίες σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ

«Μερικοί επιδεικτικά ασχολήθηκαν μόνο με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κάποιοι λίγοι προσπάθησαν ματαίως να σώσουν την ΔΗΜΑΡ δια της κυρίας Κοππά. Ήταν σε όλους μας φανερό ότι η κεντροαριστερά, η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την άρνηση Κουβέλη η τις αστοχίες μιας ομάδας απο τους 58. Είχαν να αντιμετωπίσουν και μια πολυποίκιλη συγχορδία εκκολαπτόμενων ηγετών που για διαφορετικούς λόγους προεξοφλούσαν την ήττα της Ελιάς και φαντασιώνονταν με τον δικό τους ηγετικό ρόλο την " επόμενη μέρα".»