02 Ιουνίου 2014

BINTEO-Ο εγγονός του Κουστώ πάει να σπάσει το ρεκόρ του παππού του

Θα μείνει 31 μέρες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να τιμήσει τον παππού του και να προσελκύσει το ενδιαφέρον για τον κόσμο του βυθού

Ο Φαμπιάν Κουστώ, ο εγγονός του Ζακ Κουστώ, διασημότερου δύτη όλων των εποχών θα επιχειρήσει να καταρρίψει ένα από τα αρχαιότερα ρεκόρ του παππού του:
Θα περάσει 31 ημέρες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, καταδυόμενος στην «υποβρύχια κατοικία» "Aquarius Reef Base" στην Φλόριντα. Παράλληλα, όλη του η προσπάθεια είναι προγραμματισμένο να μεταδίδεται σε live streaming!

Για τον νεότερο Κουστώ, η αποστολή αυτή που ονομάζεται «Mission 31» είναι μια προσπάθεια να ξυπνήσει συνειδήσεις για το ίδρυμα "Aquarius Foundation" αλλά και τιμήσει την 50ή επέτειο από όταν ο παππούς του έσπασε το ρεκόρ με την περίφημη αποστολή των 30 ημερών, την οποία κινηματογραφούσε, στο ντοκιμαντέρ του "World Without Sun" (Κόσμος Χωρίς Ήλιο) που κέρδισε και το αντίστοιχο βραβείο Όσκαρ το 1964.

Ο Φαμπιάν θα περάσει 31 ημέρες στο Aquarius Reef Base, τις οποίες θα μαγνητοσκοπεί με σκοπό την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, ενώ παράλληλα θα διεξάγει πειράματα, αναφέρει το Associated Press.

Το υποβρύχιο εργαστήριο βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών στο Key Largo, Φλόριντα.