27 Ιουνίου 2014

Ο πολυεκατομμυριούχος διαιτητής του Μουντιάλ που μπορεί να αγοράσει ακόμη και μία ολόκληρη ομάδα

Τα φετινά αστέρια του Μουντιάλ, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι και ο Νειμάρ, είναι από τους πιο πλούσιους αθλητές παγκοσμίως, έχοντας εκατομμύρια δολάρια στους λογαριασμούς τους. Αυτό είναι γνωστό. Ωστόσο, αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι ενας εκ των διαιτητών του Μουντιάλ, ο Jonas Eriksson, ανήκει στην ίδια...κατηγορία.
Γεννημένος το 1974 στη Σουηδία, ο Jonas είναι διεθνής διαιτητής της FIFA από το 2002. Εργάζεται ως επαγγελματίας διαιτητής, από το 1994.

Όταν πρωτοξεκίνησε τη διαιτησία ήταν παράλληλα και συνιδρυτής μιας σουηδικής εταιρίας αθλητικών μέσων ενημέρωσης, που ονομάζεται IEC Sports. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1993, διανέμει τα δικαιώματα εκπομπής εκατοντάδων αθλητικών γεγονότων σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης σε δεκάδες χώρες.

Πριν από επτά χρόνια, ο Eriksson πούλησε το 15% των μετοχών του στην επιχείρηση για 11 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα αυτά είναι σίγουρα πολλά παραπάνω απ' όσο κοστίζει όλη η ομάδα της Αμερικής!


Όπως όλοι οι διαιτητές που χρησιμοποιούνται στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Jonas Eriksson επιλέχθηκε από μια εξαιρετικά μικρή ομάδα υποψηφίων που πέρασαν μια σειρά από ακραίες φυσικές και πνευματικές προκλήσεις

. Οι δοκιμασίες αυτές είναι σημαντικές διότι ένας διαιτητής Παγκοσμίου Κυπέλλου πρέπει να τρέχει συνεχώς για όσο διαρκεί ένας αγώνας ( 90 λεπτά, χωρίς το ημίχρονο που διαρκεί 15 λεπτά). Ο μέσος όρος των διαιτητών διανύει περίπου 12 μίλια ανά παιχνίδι.

Η FIFA είναι ιδιαίτερα επιλεκτική με τους διαιτητές και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τους 80.000 καταγεγραμμένους διαιτητές ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο επτά θεωρούνται κατάλληλοι για μια διεθνή εκδήλωση της FIFA.

Ο πολυεκατομμυριούχος διαιτητής, είναι πιθανόν να "αξίζει" πολύ περισσότερα χρήματα από πολλούς παίχτες του φετινού Μουντιάλ.

Επίσης, και άλλοι διαιτητές, όπως και ο Jonas θα κερδίσουν μεταξύ 40.000 και 50.000 δολαρίων το μήνα, από την συμμετοχή τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Και όσο και αν τα 50.000 δολάρια για ένα μήνα μπορεί να φαίνονται εξωφρενικό ποσό, πρέπει να συγκριθούν με τα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που κερδίζουν οι παίχτες από τις χορηγίες, τα επιδόματα και τους μισθούς τους.

Ο μέσος παίκτης θα κερδίσει περίπου 70.000 δολάρια ακόμη κι αν φύγει από τον πρώτο γύρο. Επιπλέον, όταν το τουρνουά τελειώσει και οι ποδοσφαιριστές επιστρέψουν στις ομάδες τους, το κασέ τους θα είναι σίγουρα...ενισχυμένο.

Όσο για το πώς ο πλούτος έχει επηρεάσει τη ζωή του, ο Eriksson δήλωσε πρόσφατα: “Τα χρήματα δεν έχουν αλλάξει τίποτα, το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου είναι το ότι είμαι ακόμα διαιτητής. Είχα μια φανταστική ζωή ως επιχειρηματίας ... αλλά από το 2011, έχω αφιερωθεί στο να είμαι επαγγελματίας διαιτητής και το διασκεδάζω αφάνταστα.”


newmoney.gr