22 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Έχεις Μεγιστάνα που σου δίνει τα διπλά και δίνεις τον Αστέρα στους Τούρκους;

Μπορεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης να κατέληξε στην "Jermyn Street Real Estate Fund IV LP", καθώς υπέβαλε την καλύτερη προσφορά (αφορούσε το 90% των μετοχών της "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε."), ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ και κατ' επέκτασιν το ελληνικό δημόσιο μάλλον αγνόησε μια.... "μεγάλη ευκαιρία".
Σύμφωνα με έγγραφο, που έχει στη διάθεσή του το NEWS 247, μεταξύ των προσφορών, που είχαν κατατεθεί ήταν και αυτή του Θεόφιλου Μεγιστάνα (με τ' όνομα), που κατατέθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2013.

Με το συγκεκριμένο έγγραφο, για το οποίο, παρά του ότι στερείται σοβαρότητας, ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία, όπως φαίνεται και από τις σχετικές σφραγίδες, ο κ. Μεγιστάνας έκανε μια πολύ δελεαστική προσφορά, καθώς εμφανίσθηκε πρόθυμος να "προσφέρει τα διπλά" από κάθε project και στη συνέχεια να δωρίσει τον Αστέρα στο ελληνικό δημόσιο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Για το διαγωνισμό του Αστέρα Βουλιαγμένης των προσφορών για την πώληση που ισχύει από Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013, που πέρα από το τεχνικό κομμάτι του συγκροτήματος, ο οικονομικός όρος προσφορά από τον κύριο Μεγιστάνα προς το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου, θα ισχύει η διπλάσια τιμή των όποιων project διαγωνιζόμενων. Περιουσιακό στοιχείο για την Ελληνική Δημοκρατία, η Χερσόνησος της Βουλιαγμένης και το ξενοδοχειακό συγκρότημα (δωρεά του κυρίου Μεγιστάνα, προς την Ε.Δ."



Παρά την πρόθεση του κ. Μεγιστάνα να κάνει την Ελλάδα, "παίκτη παγκόσμιου κύρους", το ΤΑΙΠΕΔ, επέλεξε τελικά τους Άραβες.

Υπενθυμίζεται ότι η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ. με γραφεία στην Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο.

Για την ακρίβεια το fund εκπροσωπεί έξι επενδυτικά κεφάλαια, από το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Εμιράτα, καθώς και τον τουρκικό κολοσσό Dogus ο οποίος μετέχει με ποσοστό 15%.

http://news247.gr/eidiseis/paraksena/o_megistanas_poy_tha_edine_ta_dipla_gia_ton_astera_voyliagmenhs.2858691.html