14 Ιουνίου 2014

Το «κάστινγκ» Χαρδούβελη στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών

Τους περνά από προσωπικές συνεντεύξεις έναν - έναν!

Με το που ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν ενημερώνεται μόνο για τους δεκάδες φακέλους που του άφησε ο Στουρνάρας.
Έχει αναλάβει ρόλο... προσωπάρχη, όπως λένε πληροφορίες από την οδό Νίκης, αφού από το γραφείο του κάνουν «πασαρέλα» υπάλληλοι του Υπουργείου!

Ο Χαρδούβελης περνά από προσωπικές συνεντεύξεις όλα τα στελέχη, θέλοντας να γνωρίζει ποιος είναι ο καθένας και τι καθήκοντα μπορεί να αναλάβει. Παράλληλα ετοιμάζεται να τοποθετήσει και τους δικούς του συνεργάτες σε καίρια πόστα, αφού δεν αναμένεται να παραμείνουν όσοι ανήκαν στην ομάδα του Γιάννη Στουρνάρα.

Το «κάστινγκ»
Το γραφείο του Υπουργού έχει γίνει κέντρο διερχομένων, αφού οι «συνεντεύξεις» είναι προσωπικές. Δεν μιλάμε φυσικά για τους απλούς υπαλλήλους, αλλά για τα στελέχη εκείνα που βρίσκονται στα πόστα του οικονομικού επιτελείου και έχουν τον συντονισμό των δεκάδων υπηρεσιών και διευθύνσεων.

Η προϋπηρεσία και τα καθήκοντα που είχαν μέχρι τώρα γράφονται στο τεφτέρι του νέου "τσάρου", προκειμένου να τους έχει στα υπόψιν, αλλά και να ξέρει με ποιους μιλά, "φακελώνοντάς" τους έναν προς έναν.

Η νέα ομάδα Χαρδούβελη και οι «παλιοί»
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη που βρίσκονταν στο Υπουργείο Οικονομικών επί Στουρνάρα δεν είναι διατεθειμένα να παραμείνουν στα πόστα τους. Από κάποιους που «έτρεχαν» τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μέχρι και γενικούς γραμματείς που είχαν «πάνω» τους καθήκοντα τριών γενικών γραμματέων σε ένα «πακέτο»!

Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται σύντομα να τοποθετήσει τους δικούς του ανθρώπους στα πόστα του οικονομικού επιτελείου, τα οποία όπως μας λένε ίσως να μας εκπλήξουν ..αρνητικά, αφού δεν φαίνεται να είναι ικανά να ανταποκριθούν στις περιστάσεις.

Μένει φυσικά να επιβεβαιωθούν τα ονόματα που ακούγονται οτι θα «περικυκλώσουν» το νέο Υπουργό.

newsbomb.gr