28 Ιουνίου 2014

Παρολίγον τραγωδία στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Πανικός επικράτησε όταν ένοπλος πλησίασε την Ντίλμα Ρούσεφ, τον Σεπ Μπλάτερ και τον Μπαν Κι Μουν

Μια απίστευτη ιστορία στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ της Βραζιλίας με πρωταγωνιστή έναν ελεύθερο σκοπευτή και έναν αστυνομικό που ευτυχώς έμεινε ανολοκλήρωτη αποκάλυψε σήμερα βραζιλιάνικη εφημερίδα.

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de S. Paulo όταν ένας ένοπλος σκοπευτής ζήτησε άδεια να ανοίξει πυρ όταν είδε έναν ένοπλο άνδρα να πλησιάζει το σημείο όπου βρίσκονταν η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ, ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Με το φόβο ότι πρόκειται για μεταμφιεσμένο σε αστυνομικό τρομοκράτη ο ελεύθερος σκοπευτής όπλισε και περίμενε.

Για καλή του τύχη εκείνη την ώρα στο κέντρο επιχειρήσεων ήταν αστυνομικός που παρακολουθούσε τις εικόνες που έβλεπαν και οι ελεύθεροι σκοπευτές. Έτσι όταν είδε τον ένοπλο αναγνώρισε έναν συνάδελφό του με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στον ελεύθερο σκοπευτή να κατεβάσει το όπλο του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός πλησίασε τους επισήμους στα πλαίσια ερευνών μετά από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στο στάδιο.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επικεφαλής ασφαλείας των διοργανωτών κάνοντας λόγο για «λάθος στις επικοινωνίες που γρήγορα επιδιορθώθηκε» χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.