23 Ιουνίου 2014

Γιακουμάτος αφού έκρυψα παροδικά την κόρη: Δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει διένεξη με τον Δένδια

Τι απαντά και για την κόρη του που «έλυνε και έδενε» στο υπουργείο, όμως από σήμερα δεν βρίσκεται πλέον στο γραφείο

Απάντηση για τον καβγά που ξέσπασε αναφορικά με τα έπιπλα του υπουργείου Ανάπτυξης τα οποία ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας ζήτησε να μεταφερθούν στην οδό Νίκης από το κτήριο της Κάνιγγος απέστειλλε και ο νυν υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Προφανώς επειδή δεν καλύφθηκε από την χθεσινή απάντηση του προϊσταμένου του υπουργού κι ενώ γνωστή είναι η μεταξύ τους κόντρα από παλιότερες πολιτικές αιτίες, ο κ. Γιακουματος τονίζει πως «σχετικά με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έγινε "καβγάς για τη μεταφορά επίπλων από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας", το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι ένα, είναι ενιαίο και απόλυτα προσηλωμένο στο στόχο της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και στην αποκατάσταση του επιπέδου ζωής του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Στο τρίπτυχο κοινωνική συνοχή, κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη δεν χωρά τίποτα άλλο.

Δεν υπήρξε ποτέ και ούτε θα υπάρξει καμία διένεξη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Τα έπιπλα αυτά στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα ήταν αποθηκευμένα και δεν αξιοποιούνταν. Ήταν λογικό λοιπόν να δοθούν προς χρήση για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου. Στην περίπτωση που αυτά παρέμεναν αποθηκευμένα και γίνονταν προμήθεια νέων θα αποτελούσε κρατική σπατάλη που δεν συνάδει με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Η …αποκάλυψη "πως στελέχη των κ. κ. Δένδια και Γιακουμάτου παρ΄ ολίγο να έρθουν στα χέρια για έπιπλα που θέλησαν οι άνθρωποι του πρώτου να μεταφερθούν στο γραφείο του δεύτερου" μόνο αστειότητα μπορεί να συνιστά. Η συνεργασία μου με τον υπουργό κ. Νίκο Δένδια ήταν και θα είναι άριστη.

Παντελώς ανυπόστατα είναι επίσης και τα όσα αναφέρθηκαν στο ίδιο δημοσίευμα σχετικά με δήθεν εμπλοκή της κόρης μου Ευαγγελίας Γιακουμάτου στα υπηρεσιακά θέματα του υπουργείου.
Σε όλη τη βουλευτική μου πορεία δεν υπήρξαν τέτοια περιστατικά. Τα όσα αφήνονται να αιωρούνται περί επικείμενου διορισμού της Ευαγγελίας Γιακουμάτου είναι παντελώς ψευδή.
Ποτέ έως τώρα δεν έχει διορισθεί ουδείς συγγενής μου έως τρίτου βαθμού στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Άλλωστε το ήθος και η ευαισθησία μου στα θέματα αυτά είναι σε όλους γνωστή».

Εμείς με την σειρά μας να τονίσουμε πως γνωστό ειναι σε όλο το υπουργείο της πλατείας Κάνιγγος πως η κόρη του κ. Γιακουματου, Εβίνα καθ' όλη την περασμένη εβδομάδα και πριν το δημοσίευμα μας είχε κανονικά εγκατασταθεί στο γραφείο του πατέρα της αποχωρώντας όμως σήμερα μετά την ανακίνηση του θέματος από την εφημερίδα μας.

Δημήτρης Μαρκόπουλος
protothema.gr