18 Ιουνίου 2014

Μ. Βορίδης: Δεν μπαίνουν σε αμφισβήτηση ψηφισμένοι νόμοι

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι νόμοι που έχουμε ψηφίσει θα μπουν σε αμφισβήτηση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σε μια έμμεση αλλά σαφή αναφορά στις ενδοκυβερνητικές «διαφοροποιήσεις» του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
Ο κ. Βορίδης, είπε πως οι υπουργοί είναι «εκτελεστές» μιας πολιτικής και δε μπορούν να αρχίσουν να λένε ότι κάτι δεν τους αρέσει.

«Άλλο και τελείως διαφορετικής προσέγγισης είναι ο τρόπος εφαρμογής. Δεν μπορεί όμως κάποιος να λέει όχι. Να δούμε πώς. Όχι να λέμε όχι σε αυτά που έχουμε ψηφίσει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Μνημονιακή υποχρέωση η περίθαλψη για τους ανασφάλιστους

Ο κ. Βορίδης, ανακοίνωσε πως προχωρά το μέτρο για την υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως είπε εκδόθηκε εγκύκλιος για το διορισμό της επιτροπής που θα εξετάζει την κάθε περίπτωση.

Επίσης τόνισε πως εκκρεμεί το ζήτημα της παροχής φαρμάκου στους ανασφάλιστους εκτός των νοσοκομείο και πως ετοιμάζεται η σχετική υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το εκτιμώμενο κόστος είναι τα 200 εκατ. ευρώ το οποίο «προφανώς θα δημιουργήσει δημοσιονομικά ζητήματα».

«Δεν έχω άγνοια κινδύνου»

Απαντας σε ερώτηση αν είναι «πανευτυχής» που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, ο κ. Βορίδης είπε πως σε αυτές τις συνθήκες μόνο κάποιος με άγνοια κινδύνου θα ήταν πανευτυχής. Επανέλαβε πως θα υπηρετήσει τη θέση αυτή με ευσυνειδησία και πως ξέρει τις δυσκολίες τις οποίες θα κληθεί να διαχειριστεί.

newsroom naftemporiki.gr