22 Ιουνίου 2014

ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ! ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ "ΤΥΦΛΟΙ" ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ! Τυφλός και κωφός οπαδός της Βραζιλίας «είδε» και «άκουσε» την πρεμιέρα με την Κροατία

Δείτε το απίστευτο βίντεο με πρωταγωνιστές τον 27χρονο Κάρλος και τον δάσκαλο νοηματικής του

Τον τρόπο να κάνει τον 27χρονο Κάρλος, ο οποίος έχει σημαντική απώλεια όρασης και ακοής από την ηλικία των 14 ετών, να «δει» και να «ακούσει» έναν αγώνα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ βρήκε ο δάσκαλος νοηματικής του και καλός του φίλος Χέλιο Φονσέκα ντε Αραούζο.

«Το πρωί της 12ης Ιουνίου ξύπνησα με την επιθυμία να βοηθήσω τον φίλο μου Κάρλος να δει την πρεμιέρα του Μουντιάλ» εξήγησε ο ντε Αραούζο «αλλά έπρεπε να κάνω κάποιες τροποποιήσεις για να γίνει αυτό».

Ο Κάρλος πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Usher που προκαλεί απώλεια όρασης και ακοής.

Έτσι με τη βοήθεια μιας συναδέλφου του ο ντε Αραούζο κατασκεύασε μια μικρογραφία αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια ανέλαβε να καθοδηγεί τα δάχτυλα του 27χρονου πάνω στο «γήπεδο» αναπαριστώντας τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Την ίδια ώρα η συνάδελφός του ενημέρωνε τον Κάρλος για τις κίτρινες κάρτες, τα φάουλ και τους αριθμούς στις φανέλες των ποδοσφαιριστών αγγίζοντας τον στην πλάτη.

Το απότελεσμα είναι μαγικό. Ο Κάρλος «ακούει» τον εθνικό ύμνο της Βραζιλίας βάζοντας το χέρι του στην καρδιά του, τσαντίζεται όταν η Κροατία βάζει γκολ και πανηγυρίζει έξαλλα τα γκολ της Βραζιλίας.

«Είναι η πρώτη φορά που "βλεπω" με τον τρόπο αυτό ποδόσφαιρο. Μπορούσα να απολαύσω το παιχνίδι και τις λεπτομέρειές του. Είμαι πανευτυχής» δήλωσε ο Κάρλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης.