19 Ιουνίου 2014

Βουλή: Ο Λι Κετσιάνγκ και η παροιμία με τον αρχαίο Έλληνα και τον αρχαίο Κινέζο

Ως «γέφυρα» για την ενίσχυση των σχέσεων Κίνας - ΕΕ χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας ότι επιθυμία της χώρας του είναι «να εμβαθύνουμε την στρατηγική εταιρική μας σχέση».

Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε στον υψηλό προσκεκλημένο πως «αποτελεί τιμή που εμπιστεύεστε την ελληνική οικονομία και προχωράτε σε σημαντικές επενδύσεις» και του επισήμανε πως «οι Έλληνες διαθέτουν υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία, για να στελεχώσουν τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσετε».

Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Κετσιάνγκ σχολίασε την ελιά που είχε τοποθετηθεί στην επίσημη αίθουσα του Κοινοβουλίου, λέγοντας: «Και εμείς πιστεύουμε ότι η ελιά συμβολίζει την ειρήνη και τη φιλία. Εμείς στην Κίνα λέμε ότι, αν ξύσεις το δέρμα του Κινέζου, θα βγει ένας αρχαίος Έλληνας και αν κάνεις το αντίστοιχο σε έναν Έλληνα, θα βγει ένας αρχαίος Κινέζος».