23 Ιουνίου 2014

Μούφα η δήθεν φώτο του Προέδρου της Ουρουγουάης να περιμένει στην ουρά ενός νοσοκομείου για να εξεταστεί σαν... κοινός θνητός

Γενικώς πέφτει πολύ μούφα, ειδικά στην Ελλάδα, γύρω από τον "φτωχό" Πρόεδρο της Ουρουγουάης ο οποίος βέβαια το 2013 αύξησε την περιουσία του κατά 74% στα 320.000 δολ. 

Το προσωνύμιό του είναι «El Presidente pobre mas» που σε απλά ελληνικά σημαίνει ο «φτωχός πρόεδρος». Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα πράγματι εμφανίζεται φτωχός αφού δίνει σχεδόν το 905 του μισθού του σε αγαθοεργίες, ενώ δεν διαθέτει μεγάλη περιουσία και απεχθάνεται τα προεδρικά προνόμια.


Μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, τον δείχνει να περιμένει στωικά στον προθάλαμο ενός δημόσιου νοσοκομείου, να έρθει η σειρά του για να εξεταστεί από τους γιατρούς. Βέβαια, η φωτογραφία είναι αληθινή, αλλά η ιστορία δεν είναι τόσο δακρύβρεχτη όσο φαινόταν αρχικά. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει τραβηχτεί το 2013, κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας του νέου υπουργού Οικονομικών. Ο Μουχίκα εμφανίστηκε με τη συγκεκριμένη αμφίεση και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Από εκεί και πέρα οι χρήστες των social media την πήραν και της... κόλλησαν μια άλλη ιστορία για λόγους προπαγάνδας.