17 Ιουνίου 2014

Διπλασίασε τη χορηγία της ΔΟΕ προς έλληνες αθλητές ο Γερμανός Πρόεδρός της

Η ΔΟΕ χρωστάει πολλά στην Ελλάδα , ίσως και την ύπαρξή της αλλά τουλάχιστον το αναγνωρίζει. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία που έχει περιέλθει ο ελληνικός αθλητισμός αρωγός στην προσπάθεια που κάνει η Πολιτεία να τον κρατήσει ζωντανό είναι και η διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία διπλασιάζει από φέτος τη βοήθεια για την προετοιμασία Ελλήνων αθλητών ενόψει ολυμπιακών αγώνων.

Στην δεύτερη επίσκεψή του στην Ελλάδα ως πρόεδρος της ΔΟΕ, ο Τόμας Μπαχ έκανε πολλά πρόσωπα προέδρων ομοσπονδιών να χαμογελάσουν. Πιο συγκεκριμένα ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ολομέλεια της ΕΟΕ προανήγγειλε διπλασιασμό του αριθμού των αθλητών που θα χρηματοδοτήσει την προετοιμασία τους μέχρι τους Ολυμπιακούς του Ριο το 2016 κι από δέκα θα γίνουν 20.

Σε αριθμούς ο κάθε αθλητής πριμοδοτείται μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες με 1000 δολάρια το μήνα άρα 240.000 δολάρια το χρόνο και συνολικά περίπου 480.000 μέχρι να ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί του 2016 στη Βραζιλία.

Το θέμα που προκύπτει ωστόσο είναι αν θα πρέπει αυτά τα χρήματα να πηγαίνουν απευθείας στους αθλητές που θα επιλέξει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ή μέσω των Ομοσπονδιών τους.
Ένα θέμα που δεσμεύτηκε να εξετάσει η Ολομέλεια αφού στο πρόσφατο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα με τα χρήματα να μην πηγαίνουν στην προετοιμασία αυτή καθεαυτή .

Όπως και να χει μισό εκ δολάρια είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια για την Ολυμπιακή προετοιμασία της Ελλάδας.