13 Ιουνίου 2014

Αντί ο Λοβέρδος να λέει και ευχαριστώ έχει και απαιτήσεις-Παρατείνεται με τροπολογία η διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια

Aπό τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας κυβέρνησης ξέσπασε πόλεμος Κυριάκου Μητσοτάκη με Ανδρέα Λοβέρδο επειδή ο δεύτερος υποσχέθηκε λιγότερες ή καθόλου απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων.

Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θα ακούσουμε. Ο Λοβέρδος, υποστηρίζει ο ίδιος, δέχθηκε να πάει στο υπουργείο Παιδείας παίρνοντας τη δέσμευση από τον Β. Βενιζέλο ότι δεν θα κάνει απολύσεις των διαθεσίμων υπαλλήλων. Απολύσεις που έχουν αποφασιστεί εδώ και μήνες από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Τις έχουν υπογράψει και ο Σαμαράς, και ο Βενιζέλος και άλλοι υπουργοί και είναι προαπαιτούμενο για τις δόσεις. Αν μάλιστα δεν απολυθούν οι συγκεκριμένοι του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να βρεθούν και να απολυθούν άλλοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Κατ’ αρχάς ποιος είναι ο Λοβέρδος που θέτει όρους για να πάρει υπουργείο. Ένας αποτυχημένος υπουργός είναι που μάλιστα απέτυχε και στο να φτιάξει ένα κόμμα και στη συνέχεια επέστρεψε με την ουρά στα σκέλια.

Με ποιο δικαίωμα ο Λοβέρδος το παίζει καλός; Κάτω από τη λογική αυτή και ο Χαρδούβελης έπρεπε να ζητήσει από τον Σαμαρά να δώσει 5 δισ. ευρώ σε κοινωνικές παροχές για να το παίξει καλός στον ελληνικό λαό και ας πάνε να τα βρούνε από αλλού.

Ο δε Βορίδης έπρεπε να ζητήσει να ανοίξει πέντε – έξι νοσοκομεία, να προσλάβει μερικές εκατοντάδες και μόνον έτσι να δεχθεί το υπουργείο.

Τι λέτε τώρα; Αντί ο Λοβέρδος να λέει και ευχαριστώ που έγινε υπουργός έχει και απαιτήσεις; Μάλιστα, διαρρέει ότι ήθελε κάποιο οικονομικό υπουργείο και είναι δυσαρεστημένος με το Παιδείας που πήγε με βαριά καρδιά.

Ο δε Βενιζέλος με ποιο δικαίωμα υπόσχεται στους δικούς του υπουργούς ότι δεν θα κάνουν απολύσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί; Θα τα βρει αυτός με την τρόικα μετά; Και τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που οι γαλάζιοι βουλευτές εμφανίζονται οι κακοί της υπόθεσης και οι πράσινοι με τον Βενιζέλο αρχηγό να είναι οι καλοί που κάνουν φιλολαϊκή πολιτική;

Έτσι, λοιπόν από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας κυβέρνησης ξέσπασε πόλεμος Κυριάκου Μητσοτάκη με Ανδρέα Λοβέρδο επειδή ο δεύτερος υποσχέθηκε λιγότερες ή καθόλου απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων.

Απ’ ότι μαθαίνουμε στο υπουργείο Εσωτερικών πνέουν μένεα κατά του Λοβέρδου τον οποίο βρίζουν με ακατονόμαστες εκφράσεις και τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να κάνει τον διαιτητή.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν από το υπουργείο Παιδείας επί διοίκησης του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, τα δυο υπουργεία είχαν συμφωνήσει, μετά από διαπραγματεύσεις με τα πανεπιστήμια, να τεθούν στο πρόγραμμα της δια - ιδρυματικής κινητικότητας 883 υπάλληλοι από τους 1.036 που μπήκαν σε διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ. Στην συνέχεια αποφασίστηκε, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι μόνο 500 υπάλληλοι θα ενταχθούν στο μέτρο και ουσιαστικά θα αποφύγουν την οριστική απόλυση τους.

Με την απόφαση αυτή δεν συμφωνεί ο νέος υπουργός Παιδείας, που πλέον πιέζει για μικρότερο αριθμό απολύσεων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην απόλυση 536 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

Δεν ξεκίνησαν καλά στην κυβέρνηση με ευθύνη του Λοβέρδου και του Βενιζέλου.

http://www.antinews.gr

Παρατείνεται με τροπολογία η διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια

Με... "παράταση" έληξε η κόντρα μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου αναφορικά με το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα κατατεθεί αύριο Παρασκευή, τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου.

Η ρύθμιση αυτή, όπως αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, "κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης".

enikos.gr