25 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ! Ο Λαφαζάνης φώναζε ότι δεν προλαβαίνουν να μιλήσουν όλοι... και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ομιλητές!

Επί δυο μέρες η αντιπολίτευση διερρήγνυε τα ίματιά της για τον λίγο χρόνο που θα έχουν οι βουλευτές της να τοποθετηθούν στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την χωροταξική μεταρρύθμιση.

Τι έγινε όμως στην πραγματικότητα; Στη χθεσινή συζήτηση στην επιτροπή, από τις δέκα ώρες που προέβλεπε ο κανονισμός η συζήτηση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και τελείωσε στις 5 το απόγευμα.

Σήμερα στην ολομέλεια που επίσης ο κανονισμός προέβλεπε 10 ώρες συζήτησης το νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία στις 4 το απόγευμα αφού από την πλευρά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν ζητήθηκε καν να δευτερολολογήσουν οι βουλευτές, όπως είχαν δικαίωμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκλεισε τη συνεδρίαση λέγοντας ότι δεν υπάρχουν άλλοι ομιλητές.

Και να σκεφτεί κανείς ότι στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε να δοθεί παρά τα όσα ορίζει ο κανονισμός περισσότερος χρόνος στους βουλευτές να μιλήσουν καθώς όπως είπε είναι ασφυκτικός ο χρόνος των 10 ωρών.