17 Ιουνίου 2014

Πάγκαλος: Οι μουσάτοι που εφορμούσαν με τις καθαρίστριες κατά Αστυνομικών τι ήταν; Εραστές της υπόθεσής τους;

Μπινελίκια σε ΠΑΣΟΚ και Λοβέρδο-Αποθέωσε τον Άδωνι!

Μύδρους εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε την Τρίτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑfm. Από την κριτική του δεν έλειψαν ούτε και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ επιφύλασσε εγκωμιαστικά λόγια για τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας πως πρέπει να τον γράψει η ιστορία για το έργο του στο υπουργείο Υγείας.

Για το ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο και δεν πρόκειται να το ξαναψηφίσει, ενώ κατηγορεί τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για «πολιτική αυτοκτονία». Οσο για τις καθαρίστριες έκανε λόγο για «κατάλυση του κράτους, όταν εισβάλλουν σε ένα υπουργείο», ενώ κάνει λόγο για «νταγλαράδες με μούσια, ξυρισμένους και άλλους τύπους», που ορμούσαν μαζί με τις καθαρίστριες εναντίον των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Για τις διαθεσιμότητες στα πανεπιστήμια, τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ

«Έρχεται τώρα ο ένας και ο άλλος υπουργός και λέει ότι θέλει να κρατήσει τόσους, διότι το λέει η μελέτη για τα πανεπιστήμια... Το λέει η μελέτη αυτών που έχουν προσλάβει αυτούς τους άχρηστους! Αυτοί που ευλογούν τα γένια τους, κρίνουν τον εαυτό τους και έχουν διαλύσει το πανεπιστήμιο. Οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί και όχι ένας τρίτος, αντικειμενικός. Κράτησαν τα πανεπιστήμια κλειστά, έχουν διαλύσει τις σπουδές των παιδιών και έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες νέους που έχουν αλλάξει και φρονήματα και έχουν τελειώσει με τις διαδηλώσεις και λένε ότι θέλουν να τελειώσουν, να βγουν στην κοινωνία, διότι τους έχει κουράσει η επανάσταση της κοπάνας και του χάους. Τελικά, η πρόταση που γίνεται από τον κ. Λοβέρδο και το υπουργείο Παιδείας είναι η επαναπρόσληψη όλων εκτός αυτών που έχουν φύγει για σύνταξη. Αυτός ο άνθρωπος ζητάει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού άλλοτε ως βουλευτής και άλλοτε (ως υπουργός) και την αποκτά, διότι είναι πρώτος στη Β' Αθήνας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζει και το χώρο, διότι αυτοί που σε ψηφίζουν έχουν και ανάλογες ιδέες ή κατεβαίνει ως πρόεδρος κόμματος και παίρνει 1-2% που δεν είναι και άσχημο, διότι είναι το ποσοστό που πήρε ο κ. Κουβέλης. Και λέει και το άλλο: ότι διαπραγματεύτηκε με τον κ. Βενιζέλο τη θέση του στην κυβέρνηση και ότι δεν θέλει υπουργείο με φασαρίες και εκείνος του είπε ότι τον παρακαλεί να δεχθεί αυτό το υπουργείο και ότι θα δεχθεί ό,τι αποφασίσει εκείνος. Αυτά είναι πράγματα που τους κάνουν να τορπιλίζουν τον εαυτό τους. Αυτοκτονούν πολιτικά, πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία και δεν το καταλαβαίνουν, διότι νομίζουν ότι έτσι μαζεύουν ψήφους. Δεν έχουμε μόνο μια παράταξη στα κακά της χάλια, διότι η Ελιά που είναι συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με τους διανοούμενους και τον Λοβέρδο πήρε 4-5% - πόσο πήρε; Οκτώ; Και ενθουσιάστηκε επειδή δεν πήρε όσο έλεγαν οι δημοσκοπήσεις, αλλά είχε πάρει 12%. Και συνήψε συμμαχία και παράταξη εκλογική και όμως το ΠΑΣΟΚ έχασε το 1/3 της δύναμής του και τώρα στιγματίζει την κυβέρνηση και εμείς καλούμαστε να το δεχθούμε αυτό. Εγώ λέω όχι. Λέω όχι στον εκβιασμό ότι θα πέσει η κυβέρνηση ή θα χαθεί η παράταξη ή ο ένας και ο άλλος. Γαία πυρί μειχθήτω, να φτιάξουμε κράτος και κοινωνία και οικονομία που λειτουργεί! Όποιος το φτιάξει, είναι άξιος και οι άλλοι όλοι ανάξιοι. Δεν πρόκειται να τους ψηφίσω στις επόμενες εκλογές, αν και είμαι ένας απλός πολίτης και όχι φορέας κομματικός. Δεν θα τους ψηφίσω και θα καλέσω και το λαό να μην τους ψηφίσει γι' αυτό το λόγο, διότι δεν έβαλαν μυαλό και επανέρχονται στα ίδια και κοροϊδεύουν τους πολίτες και επιδιώκουν να έρθουν ξανά στην εξουσία για να κάνουν τα ίδια που έκαναν πάντα.»

Για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

«Δεν είναι δυνατόν ένα κράτος να αποδεχθεί την αρχή ότι μια ομάδα διαμαρτυρομένων – όποια και αν είναι, η πιο συμπαθής – θα εισβάλλει και θα καταλάβει υπουργείο. Είναι κατάλυση του κράτους. Και επειδή παρακολουθούσα με οδύνη και πόνο όλα αυτά τα ρεπορτάζ με αυτές τις ηλικιωμένες γυναίκες που διεκδικούσαν κάτι που θεωρούσαν αυτονόητο, δηλαδή την παραμονή τους στο Δημοσίο, είχα μια απορία: αυτοί οι νταγκλαράδες με τα μούσια και οι ξυρισμένοι και άλλοι τύποι, νεαροί, που ορμούσαν μαζί τους εναντίον των αστυνομικών, τι ήταν; Συγγενείς τους; Εραστές της υπόθεσης του διορισμού των καθαριστριών; Τυχαία πρόσωπα που είδαν φασαρία και όρμησαν; Ή ήταν κομάντος συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης, διορισμένοι στα γραφεία συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και συνοδοί πολιτικών και βουλευτών αυτού, όπως έγραψαν κάποιες εφημερίδες;

[...] Κατεστημένα ανθρώπων που εκπροσωπούν μικροομάδες ή δεν σέβονται τον εαυτό τους και τους συμπολίτες τους και εκφράζουν συγκεκριμένες θέσεις που έχουν κατακτήσει στο χάος που προϋπήρχε. Αν θέλει να το διαιωνίσει αυτό η κυβέρνηση, όπως κυβερνήσαμε τόσα χρόνια και συμμετείχα και εγώ σ' αυτό και δεν απαλλάσσομαι από τις ευθύνες μου, ας το κάνει. Ας συνεχίσουμε έτσι. Γι' αυτό φτάσαμε εδώ.»

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη

«Από άλλο χώρο προέρχομαι εγώ και από άλλο χώρο ο κ. Γεωργιάδης και δεν έχω καμία συγγένεια ιδεολογική. Με εξαίρεση τον μακαρίτη τον Κατσιφάρα, ο μόνος που μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν πραγματικά υπουργός Ναυτιλίας και μπορούσε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του, παρότι δεν μπορούσε να λύσει όλα τα αιτήματα, αλλά είχε έλεγχο (ήταν ο κ. Γεωργιάδης). Και το ίδιο νομίζω ότι έκανε στο χώρο της Υγείας, όπου εκκρεμούσαν αποφάσεις για δεκαετίες μερικές από αυτές, εφαρμόστηκαν και υλοποιήθηκαν και έχει κάνει κολοσσιαίο έργο στο υπουργείο Υγείας και πρέπει να μείνει στην ιστορία.»

Για τη δόση της τρόικα

«Στους ευρωπαϊκούς κύκλους κυκλοφορεί, χωρίς να εφαρμόζεται πάντα με ανάλογη συνέπεια, διότι άνθρωποι είναι και αυτοί, ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Στην Ευρώπη έχω την εντύπωση ότι έχει σχηματιστεί η πεποίθηση ότι αυτές οι 12 προϋποθέσεις έχουν τεθεί για τη δόση που πήραμε και όχι γι' αυτήν που έρχεται. Αλλά αν πάμε και πούμε ότι αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε, διότι δεν προλαβαίνουμε ή διότι θέλουμε νέες διαπραγματεύσεις, τότε ξαναμπαίνουμε μόνοι μας στο μνημόνιο και θα μας πουν καθίστε να το συζητήσουμε για τη δόση που έρχεται. Μακάρι να είναι τα πράγματα τόσο εύκολα όσο η δήλωση Βενιζέλου, αλλά αυτή είναι η άποψή μου.»