17 Ιουνίου 2014

Μπάχαλο με την ανταρσία στον ΣΥΡΙΖΑ – Αναβλήθηκε η Πολιτική Γραμματεία

Στο φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής με αποτέλεσμα να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

Στενός συνεργάτης μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα θέλοντας να αποτυπώσει το παραλογισμό της κατάστασης με αφορμή και το κείμενο των "53" εκ των οποίων 10 βουλευτές, έλεγε πως "μέχρι τώρα γινόταν κριτική για τους υπεύθυνους της ήττας, τώρα γίνεται κριτική εναντίον των υπεύθυνων της νίκης!".

Click4more: Ο Τσίπρας αντιμέτωπος με την εσωκομματική αμφισβήτηση και της…«πλειοψηφίας»! Να σημειωθεί ότι μπορεί οι "συνιστώσες" να είναι παρελθόν ωστόσο όλα δείχνουν ότι στην πορεία προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ ή της "κυβερνοποίησης" δημιουργούνται άλλες, καθώς το λεγόμενο "προεδρικό" στρατόπεδο που αποτελεί το 75% του κόμματος φαίνεται διασπάται σε τρεις "ομάδες":

- του Αλέξη Τσίπρα και των πέριξ αυτού
- την ΔΕΞ.ΑΡ.ΕΝ ("Δεξιά" Αριστερή Ενότητα) στην εσωκομματική αργκό υπό τον Γιάννη Μηλιό και
- την ΑΡ.ΑΡ.ΕΝ ("Αριστερή" Αριστερή Ενότητα) υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Να σημειωθεί ότι η "δεξιά" πτέρυγα της προεδρικής πλειοψηφίας αναμένεται να συμμαχήσει ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ και όχι μόνο με τους "Μεταρρυθμιστές" ή τους "Ρεαλιστές" ( Δ. Παπαδημούλης, Ρ. Δούρου κ.α.) προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα ισχυρή τάση που θα στηρίξει το Α. Τσίπρα στη δύσκολη φάση προσαρμογής και συμβιβασμού του ΣΥΡΙΖΑ.