01 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Η στιγμή της σύλληψης του Αμερικάνου δημοσιογράφου στην Πόλη

«Just a minute, can I see your passport?» - Αξιωματικοί με πολιτικά άρπαξαν τον ανταποκριτή του δικτύου, Ίβαν Γουότσον και όπως καταγγέλλει ο ίδιος τον χτύπησαν - Δείτε το βίντεο

Για παρενόχληση του δημοσιογράφου Ίβαν Ουότσον ο οποίος συνελήφθη από Τούρκους αστυνομικούς με πολιτικά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης κάνει λόγο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Ουότσον μετέδιδε live από την πλατεία Ταξίμ όταν Τούρκοι αστυνομικοί ζήτησαν τα διαβατήρια της δημοσιογραφικής ομάδας του διεθνούς δικτύου. «Just a minute, can I see your passport?», είπε ο Τούρκος αστυνομικός σπρώχνοντας και παρενοχλώντας το δημοσιογράφο που έδινε ρεπορτάζ σε απ' ευθείας μετάδοση από την Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο οι Τούρκοι αστυνομικοί εκτέθηκαν παγκοσμίως αφού οι εικόνες να παρενοχλούν τους δημοσιογράφους αναμεταδόθηκαν live σε όλο τον κόσμο. Ο Ουότσον υποστήριξε ότι ένας Τούρκος αστυνομικός τον χτύπησε και το CNN κατήγγειλε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Ερντογάν έσπασαν το μικρόφωνο της κάμερας του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από το CNN το πρωί του Σαββάτου φαίνεται ο Ίβαν Ουότσον να μιλάει απευθείας στην κάμερα από την πλατεία Ταξίμ μπροστά από δεκάδες ένστολους και ντυμένους με πολιτικά αξιωματικούς που είχαν αναπτυχθεί εκεί για να κρατήσουν μακριά από την πλατεία τους διαδηλωτές. Στη συνέχεια ένας από τους αξιωματικούς με πολιτικά πλησίασε τον Ουότσον την ώρα που ένας άλλος κινούνταν για να καλύψει τον φακό της κάμερας με το σώμα του.

Ο Ουότσον έδειξε την δημοσιογραφική του διαπίστευση αλλά παρ' όλα αυτά η αστυνομία τον συνέλαβε μαζί με τους υπόλοιπους. Ο Ουότσον, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από περίπου μισή ώρα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ένας από τους αστυνομικούς τον χτύπησε με το γόνατο στους γλουτούς.

Δείτε τη στιγμή της σύλληψης