30 Ιουνίου 2014

Σπάει το ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας μετά το άλλο ο Λευκός Πύργος

Λόγω του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας
 
Ερωτευμένα ζευγάρια, γαμπροί μετά το μπάτσελορ πάρτι, φοιτήτριες που γιορτάζουν το τέλος της εξεταστικής περιόδου, αλλά και τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη είναι ορισμένοι από τους χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Λευκό Πύργο και φρόντισαν να αφήσουν το "στίγμα" τους στο βιβλίο εντυπώσεων.

Το σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης καταφέρνει και σπάει το ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας μετά το άλλο, μετά τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας. Κάθε στιγμή της ημέρας σφύζει από "ζωή" και αυτό αποτυπώνεται έμπρακτα στον αριθμό των εισιτηρίων που κόβονται, αλλά και στις εισπράξεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως το α΄ εξάμηνο του 2014 (Ιανουάριος-Ιούνιος) τον Λευκό Πύργο επισκέφτηκαν συνολικά 70.828 άτομα, με τους Ισραηλινούς και τους Ρώσους να δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2013, τον Λευκό Πύργο επισκέφτηκαν 119.663 άτομα (α΄ εξάμηνο 56.633 και β΄ εξάμηνο 63.030), σημειώνοντας αύξηση της τάξεως σχεδόν 30%, ενώ το 2012 ο αριθμός των ατόμων που ανέβηκαν τους έξι ορόφους και θαύμασαν την ιστορία της πόλης ήταν 93.104.

Κάτοικοι της πόλης, αλλά και τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, βλέπουν πλέον την πόρτα του μνημείου ανοιχτή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα και βρίσκουν ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μνημείο και να θαυμάσουν τη θέα από την κορυφή του.

Στον τελευταίο όροφο του αρχαιολογικού μνημείου, οι επισκέπτες βρίσκουν την ευκαιρία να γράψουν ελεύθερα σ΄ ένα βιβλίο τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις τους. Ξένοι από Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αμερική, Καναδά, Ισραήλ, Ρωσία και πολλές ακόμη χώρες αφήνουν το "σημάδι" και έναν χαιρετισμό.