23 Ιουνίου 2014

Πάτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο... πίσω κι απ' το dexiextrem οι περισσότερες...

Προβληματίζει η μειωμένη επιρροή του από το Internet γι’ αυτό ανέθεσαν σε άνθρωπο των ΜΜΕ να φτιάξει νέα ιστοσελίδα αφού οι περισσότερες δικές του είναι πίσω ακόμα κι απ'τη δικιά μας...

Σε περίοδο ριζικών αλλαγών μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνουν και το κομμάτι της επικοινωνίας του κόμματος στο Διαδίκτυο. Εδώ και αρκετό καιρό στην Κουμουνδούρου επικρατεί έντονη γκρίνια...
για την περιορισμένη επιρροή των διαδικτυακών μέσων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να θεωρείται αναγκαίο ένα γενναίο «λίφτινγκ» στις κομματικές ιστοσελίδες!

Κοινή παραδοχή στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου είναι πως υπάρχει πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα στα left.gr (θέση 209 στην Ελλάδα), avgi.gr (θέση 299), ecoleft.gr (θέση 7.548), rednotebook.gr (θέση 2.416) και neaellada.gr (θέση 645 λόγω του ντόρου προεκλογικά αφού μετά τις εκλογές έχει πεσει κατακόρυφα... και για τη σύγκριση: dexiextrem θέση 587), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πολλοί οι ιστότοποι και δεν σαρώνει κανείς. 

Τα συμπεράσματα αυτά οδήγησαν το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σε ανασύνταξη και, ύστερα από αρκετές συσκέψεις, αποφασίστηκε να μπει «νυστέρι» για να σχεδιαστεί κάτι εντελώς καινούργιο.

Ανέθεσαν, μάλιστα, το συγκεκριμένο project σε άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά από επικοινωνία και ΜΜΕ, με απώτερο σκοπό να γίνει μια γερή εκκαθάριση των παραπάνω διευθύνσεων και εντέλει να κατασκευαστεί μία και μόνο νέα ιστοσελίδα, της οποίας το δυνατό brand name θα βοηθήσει να αυξηθούν τα κλικ από τους επισκέπτες. Η προοπτική άλλωστε να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές το φθινόπωρο καθιστά πιο αναγκαίο από ποτέ το να είναι «ιντερνετικά ετοιμοπόλεμοι», ενώ θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ποιον άνθρωπο θα επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας για τη θέση του κομματικού διαδικτυακού «διαχειριστή».