15 Ιουνίου 2014

Η Eυρώπη είναι η... Σίλικον Βάλεϊ του ποδοσφαίρου!

Με ένα τηλεοπτικό κοινό 3,2 δισεκατομμυρίων το 2010, το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεπερνιέται μόνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως το μεγαλύτερο αθλητικό θέαμα του πλανήτη. Αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα Ολυμπιακά αθλήματα, το ποδόσφαιρο δε συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια.

Στο εθνικό πρωτάθλημα της Ισπανίας, κάθε αγώνας El Clásico μεταξύ των διεκδικητών του πρωταθλήματος Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης προσελκύει μεγαλύτερο παγκόσμιο κοινό από τα 110 εκατομμύρια οπαδούς που παρακολουθούν το NFL Super Bowl, σημειώνει ο Τζον Βρούμαν, αθλητικός οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Vanderbilt. Και μόνο το 10% των οπαδών της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης ζουν στην Ισπανία.

Αλλά, όσο δημοφιλές διεθνώς κι αν είναι το άθλημα, έχει ένα σπίτι. Αφού το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρωθεί, περίπου το 70% των 736 παικτών που συμμετέχουν, συμπεριλαμβανομένων των περισσοτέρων από τους παίκτες των Νοτιοαμερικανικών μεγαθηρίων της Βραζιλίας και της Αργεντινής, θα επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες σε μία μόνο περιοχή: την Ευρώπη.

Η Ευρώπη απασχολεί πάνω από τα δύο τρίτα των καλύτερων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως.

http://www.moneypro.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/91091/Default.aspx#sthash.DXiQF0OR.ipv9Pxwp.dpuf