02 Ιουνίου 2014

Τα μαζεύει ο Σόιμπλε, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στο Focus

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τις οποίες έθετε εν αμφιβόλλω την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις για να μαζέψει το θέμα.

Οπως μετέδωσε και το Mega, το Βερολίνο κάνει πλέον λόγο για «παρερμηνεία» των δηλώσεών του στο γερμανικό περιοδικό Focus. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «ο κ. Σόιμπλε δεν είπε κάτι καινούργιο, ούτε έθεσε θέμα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί από την ίδια τη χώρα».

Η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Μαριάνε Κότε επισήμανε πως οι δηλώσεις του Γερμανού αξιωματούχου κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της ευρωζώνης και επανέλαβε πως εφόσον, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι θα απαντήσουν στο αίτημα θετικά.

Διευκρίνισε πάντως ότι εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια, και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι κατ' αρχήν πρόθυμη να συμβάλει, αλλά το ζήτημα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.