20 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς-Κετσιάνγκ στην Ακρόπολη -Ενθουσιασμένος ο κινέζος-Τρελάθηκαν οι κινέζοι τουρίστες και ζητούσαν selfie

Την Ακρόπολη επισκέπτονται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Αργότερα σήμερα το πρωί θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Ικονίου στον Πειραιά.

Στη συνεχεία θα μεταβούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Στη συνέχεια ο κ. Κετσιάνγκ, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα τον υποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το απόγευμα, ο Κινέζος πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου αύριο, Σάββατο μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ενθουσιασμένος με την Ακρόπολη ο Κινέζος 
Το αδιαχώρητο σήμερα στην Ακρόπολη όταν ο Κινέζος πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο, συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και μέλη της κυβέρνησης. Οι Κινέζοι τουρίστες δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους όταν διαπίστωσαν ότι ο πρωθυπουργός τους βρίσκεται ανάμεσά τους και έσπευσαν να φωτογραφηθούν ... όπως συνηθίζουν μαζί του και να του σφίξουν το χέρι. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός ευδιάθετος δέχτηκε να φωτογραφηθεί μαζί τους, ενώ λίγο αργότερα σε δηλώσεις του αποθέωσε με την σειρά του την Ακρόπολη, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Τον ενθουσιασμό του Κινέζου Πρωθυπουργού υπογράμμισε λίγα λεπτά μετά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του.








Το δώρο του Κινέζου Πρωθυπουργού στον Σαμαρά

Μία φωτογραφία με το Σινικό Τείχος δώρισε στον Αντώνη Σαμαρά ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Ακρόπολη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: