09 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ ΚΑΙ ΠΕ@ΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑίους: Βραζιλία - Γερμανία 1-7

[Φυσικά το γιατί οι ΣΥΡΙΖΑίοι κλαίνε περισσότερο από τους Βραζιλιάνους, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε... Φαβέλες/Επανάσταση 1 vs Μνημόνια/Μέρκελ 7...Δείτε αριστερά τι γράφει ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑίος, και δημοτικός σύμβουλος Αθηνών, Στάθης Δρογώσης και τι του απαντάει δουλεύοντάς τον ο επίσης γνωστός αθλητικογράφος Καρπετόπουλος]

Η Γερμανία προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ 2014 με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς νίκησε στον πρώτο ημιτελικό την Βραζιλία με 7-1 στο "Μινεράο" του Μπέλο Οριζόντε.

Αυτή φυσικά είναι η μεγαλύτερη ήττα της Βραζιλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με δεύτερη πλέον το 0-3 από την Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ 1998 στο Παρίσι, ενώ για δεύτερη φορά μετά το 1950 ως διοργανώτρια αποτυγχάνει.
Ήταν επίσης και γενικά η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της, μετά το 0-6 από την Ουρουγουάη το 1920 και το 1-6 από την Αργεντινή το 1940.

Στο 29ο λεπτό το σκορ ήταν 0-5, με 2ο, το 3ο και το 4ο γκολ να μπαίνουν μέσα σε 179 δευτερόλεπτα, ενώ από το 2ο μέχρι το 5ο μπήκαν μέσα σε 7 λεπτά!

Ο Μίροσλαβ Κλόζε ήταν αυτός που έκανε το 0-2 στο 23' και έφτασε τα 16 γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ του θεσμού, ξεπερνώντας τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο.

Τόμας Μίλερ, Μίροσλαβ Κλόζε, Τόνι Κρόος (2) και Σάμι Κεντίρα σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ήρθαν τα δύο γκολ του Σέρλε, με τους Βραζιλιάνους στο 0-7 να χειροκροτούν και τον Οσκάρ να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 90'.

Οι Γερμανοί θα παίξουν σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2002 (ήττα από Βραζιλία) και συνολικά για 8η φορά στην ιστορία τους. Έχουν πάρει το τρόπαιο 3 φορές (1954, 1974 και 1990), ενώ έχουν τέσσερις ήττες (1966, 1982, 1986 και 2002).

Στον τελικό της Κυριακής (13/07 στις 22:00) θα παίξουν με την Ολλανδία ή την Αργεντινή. Με την πρώτη έχουν παίξει τελικό το 1974 και με την δεύτερη το 1986 και το 1990.



Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Εστάντιο Μινεϊράο"

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Νταβίντ Λουίζ, Ντάντε, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46' Παουλίνιο), Οσκάρ, Χουλκ (46' Ραμίρες), Μπερνάρντ, Φρεντ (70' Ουίλιαν).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς (46' Μέρτεζακερ), Χέβεντες, Κεντίρα (76' Ντράξλερ), Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Μεσούτ Εζίλ, Κλόζε (58' Σέρλε).

Γκολ: 90' Οσκάρ / 11' Τόμας Μίλερ, 23' Κλόζε, 24' και 26' Κρόος, 29' Κεντίρα, 69' και 79' Σέρλε

Κάρτες: 68' Ντάντε

Γερμανικός εφιάλτης στην Βραζιλία
Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι πήρε τις πιο λογικές αποφάσεις, βάζοντας στην 11άδα τον Μπερνάρντ αντί του Νεϊμάρ (τραυματίας) και τον Ντάντε αντί του Τιάγκο Σίλβα (τιμωρημένος), επέστρεψε από τιμωρία ο Λουίζ Γκουστάβο και πήρε την θέση του Παουλίνιο, ενώ ο Μάικον παρέμεινε βασικός και ο Ντάνι Άλβες στον πάγκο.

Ο Γιόακιμ Λεβ επέλεξε ακριβώς τους ίδιους 11 με τον προημιτελικό με την Γαλλία, δηλαδή δεξί μπακ ο Λαμ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κλόζε.

Ο βραζιλιάνικος εφιάλτης ξεκίνησε στο 11ο λεπτό, με τον Τόμας Μίλερ να ανοίγει το σκορ με το 5ο του γκολ στην διοργάνωση, για να ακολουθήσει η καταιγίδα!

Το σκορ στο 29' ήταν 0-5, με τους Γερμανούς να πετυχαίνουν 4 γκολ μέσα σε 7 λεπτά, ενώ τρία γκολ (από το 2ο μέχρι το 4ο) μπήκαν μέσα σε 179 δευτερόλεπτα! Ο Μίροσλαβ Κλόζε στο 23', ο Τόνι Κρόος στο 24' και το 26' και ο Σάμι Κεντίρα στο 29'.

Όλα αυτά μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση. Η άμυνα της "σελεσάο" απλά... πελαγοδρομούσε, η απουσία του Τιάγκο Σίλβα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, τα "πάντσερ" έκαναν πασούλες μέσα στην περιοχή και τις περισσότερες φορές σκόραραν με εξουδετερωμένο τον Ζούλιο Σέζαρ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Βραζιλιάνους να χάνουν ευκαιρίες με τους Οσκάρ και Παουλίνιο, αλλά μέχρι εκεί, με το 0-6 να έρχεται στο 69' με τον Αντρέ Σέρλε, ο οποίος σκόραρε ξανά στο 79' για το 0-7 με τρομερό γκολ και οι οπαδοί της "σελεσάο" αποθέωσαν τους Γερμανούς! Γκολ της τιμής από τον Οσκάρ στο 90' για το τελικό 1-7.


Η φάση του αγώνα
Τι να διαλέξει κανείς; Το 1-0 από Τόμας Μίλερ, το 2-0 με το ιστορικό γκολ του Κλόζε; Όχι το 6ο γκολ, όχι το 7ο, αλλά το 5ο, εκεί που η καταιγίδα ολοκληρώθηκε στο 29ο λεπτό, με τον Σάμι Κεντίρα να κάνει το 0-5.


Ο διαιτητής
Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η διαιτησία του Μεξικανού, Μάρκο Αντόνιο Ροντρίγκες και γιατί ήταν καλή και γιατί δεν γίνεται να ασχοληθείς με τον διαιτητή όταν το σκορ είναι 0-5 στο 29'. Οι Βραζιλιάνοι πάντως... βουτούσαν για πέναλτι, ο Μεξικανός δεν "τσίμπησε".


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Το καλύτερο ματς του Τόνι Κρόος στην διοργάνωση (προφανώς και της Γερμανίας). Ο άσος της Μπάγερν έκανε ότι ήθελε στο κέντρο, έβαλε δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά και είχε την ασίστ στο 0-1 από τον Τόμας Μίλερ. Έκανε 71 πάσες, οι 66 ήταν επιτυχημένες.


Μας άρεσε
Τέταρτο Μουντιάλ ο Μίροσλαβ Κλόζε, τέταρτη φορά στα ημιτελικά και έκανε το ιστορικό ρεκόρ. Έφτασε τα 16 γκολ σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Ρονάλντο, ο οποίος πικραμένος τον παρακολουθούσε από τα δημοσιογραφικά θεωρεία (σχολιαστής).



Δεν μας άρεσε
Σε όλο το τουρνουά δεν άρεσε σε κανέναν η Βραζιλία. Σε καμία περίπτωση δεν άξιζε το τρόπαιο και μέχρι τα ημιτελικά έφτασε λόγω έδρας. Χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες της, Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα, δεν είχε τύχη, όμως δεν είχε και ψυχή. Μόνο στον εθνικό ύμνο υπήρχε αυτή, μετά τίποτα, μόνο κλάματα. Απαράδεκτοι και οι Βραζιλιάνοι που αποδοκιμάζουν τον Φρεντ, το εύκολο θύμα, όταν πέρσι έβαζε δύο γκολ στον τελικό του Συνομοσπονδιών κανείς δεν έκανε παράπονα, ενώ όλοι ξέρουν πως δεν υπάρχει παίκτης να τον τροφοδοτήσει (πχ Ροναλντίνιο και Κακά).


Βραζιλία - Γερμανία 1-7 (highlights)


Με λυγμούς ο Νταβίντ Λουίς ζήτησε συγνώμη από τους συμπατριώτες του

Mε δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες ο Νταβίντ Λουίς, προσπαθώντας να απολογηθεί για το 7-1 από τη Γερμανία.

«Απλώς θέλαμε να δώσουμε λίγη χαρά στο λαό της Βραζιλίας, σε ανθρώπους που υποφέρουν από τόσα πράγματα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Συγγνώμη σε όλους τους Βραζιλιάνους. Ήθελα να τους δω να χαμογελούν, αλλά… Η Γερμανία ήταν καλύτερη, πιο καλά προετοιμασμένη και σε καλύτερη μέρα. Το πρώτο γκολ μάς αποδιοργάνωσε και δεν μπορώ να βρω εξήγηση για ό,τι ακολούθησε. Είναι μια μέρα θλίψης, αλλά και κάτι από το οποίο μπορούμε να μάθουμε. Ένα όνειρο τελείωσε, όχι όπως θα θέλαμε. Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι άντρας σε όλες τις στιγμές και δεν θα τρέξω να κρυφτώ τώρα. Αναλαμβάνω κι εγώ τις ευθύνες μου. Δεν θα τα παρατήσουμε και είμαι σίγουρος πως κάποια μέρα θα ξαναδώσουμε χαρά στον κόσμο μας», δήλωσε ο αμυντικός της «σελεσάο».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:


Σκολάρι: Αναλαμβάνω την ευθύνη

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι αφού ζήτησε συγγνώμη για το 7-1 ανέλαβε την ευθύνη:

«Η ευθύνη ανήκει σε μένα. Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα. Καταρρεύσαμε μετά το πρώτο γκολ και η Γερμανία, με την ποιότητα που έχει, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Μέσα σε 6-7 λεπτά κρίθηκε το παιχνίδι. Δεν έχω εξήγηση για ό,τι έγινε. Είμαι σίγουρος πως ούτε οι Γερμανοί θα έχουν. Ζητώ συγγνώμη για το αρνητικό αποτέλεσμα κι επειδή δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας και θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε τη φανέλα παίζοντας για την τρίτη θέση».

Newsroom ΔΟΛ

"Η ντροπή των ντροπών"

Ο βραζιλιάνικος Τύπος είναι συγκλονισμένος από το διασυρμό της "σελεσάο" στον ημιτελικό από τη Γερμανία και μιλάει ευθέως για ντροπή και εξευτελισμό.

Βραζιλία διασύρθηκε με 7-1 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε και ο Τύπος της χώρας είναι μουδιασμένος, συγκλονισμένος και μιλάει ευθέως για ντροπή και εξευτελισμό.

Η "Globoesporte" μιλά για τη "ντροπή των ντροπών" και "την απελπισία", η "Jornal do Brasil" παραθέτει φωτογραφία του έβδομου γκολ της Γερμανίας και έχει τίτλο: "Η Γερμανία εξευτέλισε τη Βραζιλία με 7-1 και πάει στον τελικό", και η μεγαλύτερη εφημερίδα του Σάο Πάουλο "Folha de Sao Paulo" έχει φωτογραφία του Μάικον στα δίχτυα κάνοντας λόγο για το προφανές: "Μινεϊράσο... η Βραζιλία εξευτελίζεται ξανά προσπαθώντας να κερδίσει ένα Μουντιάλ. "



Η "Gazzeta esportiva" δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και το κεντρικό της θέμα τιτλοφορείται ως εξής: "Έπεσε η μάσκα", με τη μάσκα του Νεϊμάρ να πέφτει από τα χέρια ενός οργισμένου φιλάθλου.

Η βραζιλιάνικη έκδοση του "Espn" βγαίνει ίσως με τον τίτλο που αποτυπώνει πιο πιστά την πραγματικότητα. Η εικόνα του Φελίπε Σκολάρι στο πάγκο αποσβολωμένος συνοδεύεται από τη λεζάντα: "Το Μαρακανάζο ήταν τραγικό, το Μινεϊράζο η μεγαλύτερη ντροπή"


O' Globo: "Ντροπή και ιστορική ταπείνωση: Γερμανία-Βραζιλία 7-1"

Στο στρατόπεδο των νικητών η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα "Bild", κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τον πανηγυρισμό των "πάντσερ" και... "χωρίς λόγια" ενώ η ηλεκτρονική έκδοση αυτής αναφέρει "7-1. Ευχαριστώ. Σας αγαπάμε."



Οι γείτονες των Βραζιλιάνων, δεν συμμερίζονται τα συναισθήματα των ηττημένων με την αργεντίνικη "Ole" να αναρωτιέται: "Πες μου πως νιώθεις... " καθώς εκμεταλλεύεται την ομοηχία του νιώθω με το επτά στην ισπανική γλώσσα και το γνωστό σύνθημα της "αλμπισελέστε".



Η Marca το βαφτίζει "Αλεμανιάζο" από τη Γερμανία που είναι Αλεμάνια στα ισπανικά, η As πιστεύει ότι η σημερινή ήττα ισοδυναμεί με "Επτά Μαρακανάζο"



Οι "New York Times" λένε ότι η "Γερμανία παρέλυσε τη Βραζιλία", η αγγλική "Daily Mail" ξεκαθαρίζει ότι είναι μία "νύχτα κόλασης στη Βραζιλία", η γαλλική "L'Equipe" κάνει λόγο για"Τον εξευτελισμό", τον οποίο η ιταλική "Gazzetta Dello Sport" χαρακτηρίζει "ιστορικό".

sport24.gr

Τραγωδία για ένα έθνος
Οι φίλαθλοι στο κατάμεστο γήπεδο άρχισαν να ξεσπούν σε κλάματα ήδη από τα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού (όταν το σκορ ήταν στο 0 -3) και αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια πάγωσε όλο τον πλανήτη. Κλάματα και οδυρμοί σε όλο το στάδιο, αποδοκιμασίες και ύβρεις κατά των παικτών της Σελεσάο και στο τέλος αποθέωση για την Γερμανία.







Και ο τιμωρημένος αρχηγός Τιάγκο Σίλβα στις κερκίδες αποσβολωμένος παρακολουθούσε τον τεράστιο Μίροσλαβ Κλόζε να γράφει ιστορία και να καταρρίπτει το ρεκόρ του Ρονάλντο με τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ.


Δεν ήταν λίγοι και οι φίλαθλοι που έφυγαν από το γήπεδο ήδη από το ημίχρονο, ενώ άλλοι έκαψαν επιδεικτικά την σημαία της χώρας τους.

Σε μια χώρα που το πάθος για το ποδόσφαιρο μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως η βραδιά της συντριβής μπορεί να φέρει άσχημες εξελίξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.