13 Ιουλίου 2014

Πρεμιέρα για την απελευθέρωση της Κυριακής στις 10 τουριστικές περιοχές

Πρεμιέρα σήμερα για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές σε 10 τουριστικές περιοχές της χώρας. Ανοιχτά θα είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Αντιδρούν στο μέτρο οι έμποροι. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η ΓΣΕΒΕΕ στις 11 το πρωί στην Ερμού, ενώ σε απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων αποφάσισε 24ωρη απεργία και την ερχόμενη την Κυριακή 20 Ιουλίου, οπότε έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων, που αρχίζουν αύριο, Δευτέρα.

Ο νόμος είχε ψηφιστεί από τις 7 Απριλίου, έπρεπε να εφαρμοστεί εντός τριμήνου επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος και τόνισε ότι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας δεν το οριοθέτησε ο ίδιος, αλλά το υπουργείο Πολιτισμού.

Μιλώντας στο Μega σημείωσε πως στο κέντρο δεν υπάρχουν μεγάλα πολυκαταστήματα, όπως υπάρχουν σε άλλες περιοχές της Αττικής και τόνισε ότι το μέτρο ισχύει μόνο σε καθαρά τουριστικές περιοχές.

Για το Πικέρμι είπε ότι επελέγη γιατί είναι ενιαίος δήμος με τη Ραφήνα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν συμπεριέλαβε τα καταστήματα του Πειραιά, που είναι το κεντρικότερο λιμάνι της χώρας, είπε ότι οι τουρίστες που φτάνουν στον Πειραιά, επισκέπτονται και την Ακρόπολη, άρα καλύπτονται από το ιστορικό κέντρο.

Ο υφυπουργός είπε τέλος, ότι μετά τη δοκιμαστική περίοδο εφαρμογής του μέτρου, θα επεξεργαστούν τα στοιχεία και οι αρμόδιοι φορείς θα συναποφασίσουν αν έπιασε το μέτρο.

Πηγή: http://www.skai.gr