20 Ιουλίου 2014

Αυξημένη κατά 20% η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα σήμερα

Αυξημένη κατά 20% είναι σήμερα Κυριακή η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου για άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο και εν μέσω θερινών εκπτώσεων. Ο μεγάλος αριθμός τουριστών βοήθησε την κίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σήμερα τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά έως τις 8 το βράδυ, ενώ τα σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν έως τις 6 το απόγευμα.

Συνδικαλιστές εμποροϋπάλληλοι που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου προχώρησαν νωρίτερα σε αποκλεισμό της εισόδου πέντε μεγάλων πολυκαταστημάτων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης είπε ότι η εικόνα της αγοράς επιβεβαιώνει την εκτίμηση της συνομοσπονδίας ότι το μέτρο των Κυριακών πρέπει να είναι στοχευμένο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του έχει δηλώσει ότι παραμένει σταθερός και αμετακίνητος στη θέση του για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας μόνο τις 7 παραγωγικές Κυριακές του χρόνου, και συστήνει στους εμπόρους της Αθήνας να συνεχίζουν να εφαρμόζουν το νόμο.

"Η κυβέρνηση, αγνοώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και υπονομεύοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εμμένει δογματικά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο συμφέρον των μεγάλων πολυκαταστημάτων και αλυσίδων, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί το συγκεκριμένο μέτρο. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα" ανακοίνωσε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

Πηγή: http://www.skai.gr