10 Ιουλίου 2014

Στα όρια οι σχέσεις Μιχαλολιάκου - Κασιδιάρη; Γιατί άλλαξε δικηγόρο ο βουλευτής της ΧA-«Να τα πούμε τώρα γιατί μετά δεν θα μπορώ»

- Απέλυσε αιφνιδιαστικά τον μέχρι χθες δικηγόρο του Παύλο Σαράκη
- Τον κ. Κασιδιάρη εκπροσωπεί πλέον ο κ. Νίκος Αντωνιάδης
- Πληροφορίες κάνουν λόγο για τελεσίγραφο από την Χρυσή Αυγή στον Ηλία Κασιδιάρη

Στα όρια φαίνεται να είναι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του προφυλακισμένου επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, με το εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη.

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα το γεγονός, ότι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και πριν μπει στο γραφείο των ανακριτριών προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά, ο Ηλίας Κασιδιάρης απέλυσε τον δικηγόρο του Παύλο Σαράκη και επέλεξε να τον εκπροσωπήσει, ο δικηγόρος πολλών άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νίκος Αντωνιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Κασιδιάρη διαμηνύθηκε από το κόμμα ότι ή θα επιλέξει να τον εκπροσωπήσει δικηγόρος που συνεργάζεται με την Χρυσή Αυγή, ή θα τεθεί εκτός κόμματος!

Εδώ και αρκετούς μήνες οι σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών δεν είναι και οι καλύτερες. Η πλευρά Μιχαλολιάκου φέρεται να κατηγορεί την πλευρά Κασιδιάρη για προσωπικές στρατηγικές, ενώ από την άλλη πλευρά τονίζεται σε κάθε ευκαιρία ότι μόνος στόχος είναι η υποστήριξη των θέσεων του κόμματος.

Σρις αρχές του χρόνου υπήρχαν δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι πλέον δεν υπήρχε ούτε καν η τυπική επικοινωνία μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του ζεύγους Μιχαλολιάκου.

Κασιδιάρης: "Να τα πούμε τώρα, γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά"

Ολοκληρώθηκε  η συμπληρωματική απολογία ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη που απολογήθηκε για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Κασιδιάρης ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο στις 2 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να του ανακοινωθεί η απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση που θα έχει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, προσερχόμενος στο εφετείο, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δήλωση «τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά» προσθέτοντας πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα». Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

Ο βουλευτής φέρεται να προσήλθε με συνήγορο τον Ν. Αντωνιάδη, εκ των δικηγόρων του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ μέχρι τώρα την υπεράσπιση του κ. Κασιδιάρη είχε ο δικηγόρος Π. Σαράκης.