25 Ιουλίου 2014

Η εναλλακτική συνέντευξη του Γραμματέα της ΝΔ

Σε ένα κοινό που έχει γυρίσει τη πλάτη στο πολιτικό σύστημα συλλήβδην, απευθύνθηκε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στο τεύχος Ιουλίου του νεανικού περιοδικού "Metropolis".Η κουβέντα ωστόσο δεν ξέφυγε από τα πολιτικά, με τον 35χρονο δικηγόρο να επισημαίνει πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν διαφορετικά ιδεολογικά ρεύματα και τάσεις μέσα στους σύγχρονους πολιτικούς οργανισμούς προκειμένου η επαφή με τους πολίτες να είναι αμεσότερη.Πιο συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της ΝΔ είπε:

-Για τις start up επιχειρήσεις
Από το 2010 που ως επικεφαλής της νεολαίας της ΝΔ είχε ως προτεραιότητα την ανάδειξη των startups. Επηρεασμένος από τη μόδα των καιρών ή από την προοπτική τους, θα το δείξει η συνέπειά του. Το μεγαλύτερο κέρδος σύμφωνα με τον ίδιο είναι πάνω από όλα «η γενικότερη κουλτούρα που έφεραν οι startups στην κοινωνία».

-Για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ΑκινήτωνΠρώτον, παραχώρηση σε ιδιώτες για συνεκμετάλλευση. Το κράτος αποδείχθηκε αδύναμο να σηκώσει τέτοιο βάρος μόνο του. Δεύτερον, δημιουργία incubator και accelerator centres, όπου αυτό είναι εφικτό, για την τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Τέλος, άνοιγμα των εγκαταστάσεων στο κοινό. Το μεγαλύτερο μήνυμα των Αγώνων ήταν η επιστροφή των ανθρώπων στις αξίες του αθλητισμού. Ανοιγμα λοιπόν κάποιων εγκαταστάσεων και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

- Για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας: «Η αναπαλαίωση των κτιρίων αποτελεί ένα στοίχημα για να εμπλακούν τα πιο ανήσυχα και δημιουργικά πνεύματα της πόλης. Εικαστικά, street art, graffiti, φωτογραφία κλπ. μπορούν να ομορφύνουν αρκετές γωνιές και ταυτόχρονα να περάσουν σημαντικά μηνύματα».

Τέλος αναφερόμενος στο χαρακτηρισμό που του αποδίδεται ως "Μαραβέγια της πολιτικής", λόγω του μοντέρνου ντυσίματος που επιλέγει σημείωσε πως δε μπορεί τη: σοβαροφάνεια και το 'δήθεν'. Και συνέχισε: "Οι ταμπέλες 'μοιάζεις με τον ένα η τον άλλο' με χαλάνε λιγάκι. Επιλέγω να ντύνομαι όπως με εκφράζει καλύτερα. Πάντως, κατά σύμπτωση η τελευταία συναυλία που πήγα ήταν του Κωστή Μαραβέγια". 

Απαντώντας στην ερώτηση τι ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει, έβγαλε μάλιστα και είδηση καθώς πέρα από την κλασική απάντηση "ποδοσφαιριστής" είπε με χιουμοριστική διάθεση: «Αν ισχύει αυτό που λένε, πως η πρώτη αγάπη είναι και παντοτινή, τότε δεν αποκλείεται μια μέρα να την ξανασυναντήσω. Εντάξει, δεν θα γίνω ποδοσφαιριστής σε τέτοια ηλικία... ίσως από άλλη θέση».