27 Ιουλίου 2014

Ο Σ. Κασιμάτης ανησυχεί για την υγεία του Καρύδη

Ο Δημήτρης ο Καρύδης του ΠΑΣΟΚ είναι καλά; Εννοώ, στην υγεία του. Πώς είναι η όψη του; Κυκλοφορεί με κανένα μάτι μαυρισμένο και τίποτε τσιρότα στο πρόσωπο; Μήπως του λείπει κανένα δόντι; Ρωτώ διότι, προχθές, διέπραξε ένα ασυγχώρητο λάθος, το οποίο φαντάζομαι ότι θα εξόργισε το Βαγγέλη το Βενιζέλο (χωρίς ευφωνικό νι).
Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θύμισε πως αποκτήσαμε το ΕΕΤΗΔΕ (το «επιπλέον ασφάλιστρο για το σπίτι μας», όπως το είχε πει με τη χαρακτηριστική θρασύτητά του ο Βενιζέλος...), εξέδωσε ανακοίνωση με τον τίτλο «Σε ποιον πουλάει τσαμπουκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης;»

«Τσαμπουκά»! Πώς τόλμησε να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη; Ξέχασε, προφανώς, ότι ο Βενιζέλος ήταν εκείνος που, κατά κυριολεξία, πούλησε τσαμπουκά στην τρόικα. Ξέχασε πως τους παράτησε μέσα στη νύχτα να περιμένουν στο γραφείο του, νομίζοντας ότι θα επέστρεφε αργότερα, ενώ εκείνος είχε φύγει με ένα ταρατατζούμ από το υπουργείο. Και, βέβαια, ξέχασε πως μετά τους παρακαλούσε να επιστρέψουν. Με τα νεύρα που έχει τελευταία ο αντιπρόεδρος, δεν είναι φρόνιμο να αναξέει κάποιος τέτοιες φρικτές πληγές στον εγωισμό του Βενιζέλου και μάλιστα ένας στενός συνεργάτης του. Γι’ αυτό ενδιαφέρομαι για την υγεία του Δ. του Καρύδη...

Σ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ