18 Ιουλίου 2014

ΧΟΝΤΡΟΥΛΑ ΠΟΛΑ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΛΕΜΕ! Εντοπίστηκε το κρησφύγετο του Μαζιώτη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την επεισοδιακή σύλληψη του θεωρούμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» Νίκου Μαζιώτη την Τετάρτη το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, έγινε γνωστό πως οι Αρχές εντόπισαν το κρησφύγετό του, επί της οδού Υψηλάντου στα όρια Πεύκης-Αμαρουσίου.
Πρόκειται για διαμέρισμα 5ου ορόφου, το οποίο είναι κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού.

Αυτή την ώρα η περιοχή ειναι αποκλεισμένη απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιεί έλεγχο στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα έμενε ο Νίκος Μαζιώτης με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους, ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ζευγάρι είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα εδώ και περίπου δύο χρόνια και ο Μαζιώτης εμφανιζόταν πάντα μεταμφιεσμένος με περούκα, ενώ και η Ρούπα είχε βαμμένα ξανθά τα μαλλιά της.

Η Πόλα Ρούπα και το ανήλικο παιδί τους δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό γκαράζ, όπου, πιθανόν, βρίσκεται το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει πέρυσι ο Μαζιώτης με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης, καθώς και γιάφκας με οπλισμό.

Στενεύει ο κλοίος γύρω από τους συνεργάτες του
Νωρίτερα σήμερα, οι δικαστικές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος προσώπου που θεωρείται συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη από την Αστυνομία.

Πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος συμμετείχε στις «κινηματογραφικές» ληστείες στα Μέθανα 25/7/13 και την Ακράτα 20/12/12, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συμμετάσχει και στην απαγωγή Μυλωνά το 2008.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος μία μέρα πριν την ένοπλη ληστεία στα Μέθανα στις 25 Ιουλίου 2013, με λεία 109.000 ευρώ, είχε κάνει κατόπτευση του χώρου αλλα και συναλλαγή στην τράπεζα -για «ξεκάρφωμα». Η ιδιόχειρη υπογραφή του όμως στην απόδειξη της συναλλαγής ήταν αυτή που τον «πρόδωσε» στις αρχές.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, οι Αρχές είναι πολύ κοντά στα ίχνη ενός ακόμη στενού συνεργάτη του Νίκου Μαζιωτη.

Παράλληλα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη με βάση τις νέες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν χθες, για τυπικούς λόγους, καθώς από την στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών - εκτιτέα τα 25 - που του έχουν επιβληθεί για την συμμετοχή του στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με τον Νόμο, όταν το ένταλμα κοινοποιηθεί στον κατηγορούμενο πρέπει εντός 24 ωρών να εμφανιστεί στον ανακριτή, είτε να μεταβεί ο δικαστικός λειτουργός στο νοσοκομείο προκειμένου να απολογηθεί ή να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

http://www.naftemporiki.gr/story/834719/sullipsi-mazioti-entopise-to-krisfugeto-tou-i-antitromokratiki