24 Ιουλίου 2014

Επικοινωνιακά νεκρό το Μαξίμου από την ώρα που ανέλαβαν Σταμάτης-Βούλτεψη αντί του Μουρούτη

Δεν αποτελεί και μεγάλη ανακάλυψη να σας πούμε ότι στην κυβέρνηση , ξεκινώντας από το Μαξίμου, επικρατεί επικοινωνιακό τέλμα , ή καλύτερα ...αφάνεια, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Το σύστημα που λειτουργούσε προηγουμένως με άξονα τον... διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργο Μουρούτη, λειτουργούσε, με αδυναμίες, αλλά λειτουργούσε.

Σήμερα ο Γιώργος Μουρούτης δείχνει αποστασιοποιημένος από τα πράγματα και όπως μαθαίνουμε τον έλεγχο της επικοινωνίας έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης με δεξί του χέρι τη Σοφία Βούλτεψη. Εξ ου και οι μακροσκελείς κυβερνητικές ανακοινώσεις. Είναι γιατί προέρχονται από τα ρετιρέ του Μαξίμου και μέχρι να φτάσουν στα υπόγεια θέλει δουλειά πολύ...

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μας λένε πολιτικοί συντάκτες είναι ότι όταν ρωτάνε κάτι την κ. Βούλτεψη και δεν το ξέρει απαντά ευθέως: «να ρωτήσω τον Δημήτρη». Φαίνεται επίσης ότι η ίδια δεν διατηρεί συνεχή επαφή με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος την καλεί μόνον όταν γίνεται ....πατάτα.

Τρίτο παράδειγμα: Η λειτουργία των υπουργείων, κυρίως των παραγωγικών. Τους τελευταίους δύο μήνες επικρατεί χάος και ο καθένας κάνει και λέει ό,τι θέλει. Μέχρι τον Ιούνιο ο Στουρνάρας τους «μάζευε», το σύστημα λειτουργούσε και δεν επικρατούσε μπάχαλο. Τώρα; Ο Χαρδούβελης είναι "αλλού", οι άλλοι υπουργοί κάνουν προσωπικά παιχνίδια ενώ οι συναντήσεις που γινόταν στο Μαξίμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των βασικών υπουργών, έχουν παγώσει. Αποτέλεσμα; Να μην υπάρχει καμιά κοινή γραμμή, να προκύπτουν προβλήματα και κανείς να μην μπορεί να τα διαχειριστεί. Γιατί αν περιμένεις να έρθει σε κανέναν καμιά… Σοφία, σώθηκες.

Έχουμε ξαναγράψει ότι η επικοινωνία είναι τέχνη την σήμερον ημέρα. Θέλει γνώσεις, εμπειρία και ειδικές ικανότητες. Δεν φτάνει να φωνάζεις στα παράθυρα, προσόν το οποίο όπως φαίνεται ήταν καθοριστικό για την επιλογή της κ. Βούλτεψη ως κυβερνητικής εκπροσώπου. Στα παράθυρα όμως οι ΠΑΣΟΚοι είναι καλύτεροι.

Και θα σας πούμε και κάτι άλλο για να είστε μέσα στα πράγματα. Θυμάστε την πρόσφατη διαρροή στην Real News μυστικής υποτίθεται εισήγησης του Χρύσανθου Λαζαρίδη στον Πρωθυπουργό για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών; Η διαρροή δεν έγινε από τον Χρύσανθο όπως νόμισαν πολλοί, αλλά από άλλο γραφείο του Μαξίμου με πολύ καλές σχέσεις με την εφημερίδα. Και ο νοών νοείτο...

Και θα κλείσουμε με μια ... κακία, την οποία δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εκ προσωπικής πείρας αλλά την δημοσιεύουμε επειδή προέρχεται από λίαν αξιόπιστη πηγή. Όταν εκλεκτοί ΠΑΣΟΚοι δημοσιογράφοι θέλουν να μάθουν κάτι τηλεφωνούν σε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μιλά με το Μαξίμου. Αυτό τηλεφωνεί με την σειρά του στο Μαξίμου, βάζει ανοικτή ακρόαση και ο δημοσιογράφος μαθαίνει τα πάντα.

Αυτά για να μην έχετε απορίες για όσα συμβαίνουν.