26 Ιουλίου 2014

Αμερικανός τηλεοπτικός παραγωγός γράφει βιβλίο και γυρίζει ντοκιμαντέρ την Ελλάδα: «Ψυχικό μασάζ και γιορτή χαράς» [βίντεο]

Ο γνωστός δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παραγωγός Τζον Χάγκινς, παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ και ένα ταξιδιωτικό βιβλίο στο οποίο περιγράφει την Ελλάδα ως ένα τόπο μοναδικό για κάθε επισκέπτη.Ο Χάγκινς επισκέφτηκε τη χώρα μας πριν από δυο χρόνια ειδικά για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ αλλά και στο βιβλίο του έχει συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας ταξιδιώτης πριν επισκεφτεί την Ελλάδα.

Ο Τζον Χάγκινς έκανε λόγο για «ψυχικό μασάζ» και «γιορτή χαράς» θέλοντας να περιγράψει τα συναισθήματα που προκαλεί η χώρα μας στον επισκέπτη.Στο ντοκιμαντέρ προτρέπει όποιον δεν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα να το πράξει. Οι ελληνικοί προορισμοί που ξεχωρίζει είναι η Αθήνα, η Ρόδος,η Κώς, η Σύμη και η Ήπειρος.

Στην παρουσίαση του βιβλίου περιέγραψε την Ελλάδα ως ένα τόπο που του χάρισε «αλησμόνητες στιγμές» και χαρακτήρισε τα μέρη που επισκέφτηκε «μαγευτικούς χώρους». Η παρουσίαση έγινε στο ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, στη Νέα Υόρκη .Το βιβλίο του ονομάζεται «Chasing Wild Ass», αλλά ο τίτλος, όπως εξηγεί ο ίδιος δεν έχει κανένα «βρόμικο» υπονοούμενο.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισε από την Ελλάδα καθώς και φωτογραφίες και τοπικές συνταγές συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο του, μαζί με οδοιπορικά σε περισσότερες από εξήντα «επιλεγμένες χώρες».

«Η Ελλάδα είναι ένας καταπληκτικός προορισμός» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ ο δημοσιογράφος προσθέτοντας ότι «οι συναρπαστικές εναλλαγές των τοπίων, η ιστορία, ο πολιτισμός, οι ποικίλες γαστρονομικές γεύσεις και η φιλοξενία των ανθρώπων συνθέτουν κάτι μοναδικό για ένα επισκέπτη».

Ο παρουσιαστής και παραγωγός της τηλεοπτικής εκπομπής «Globe Trotter» μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία να έρθει και πάλι στην Ελλάδα ενώ ευχαρίστησε την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στο ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί από τηλεοπτικό κανάλι καλωδιακής εταιρείας στις ΗΠΑ, προβάλλεται δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η χώρα μας εδραιώνεται ως τουριστικός προορισμός, παγκόσμιας εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας».

Επίσης, προβάλλονται περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καθώς και δηλώσεις πολιτών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας. Η περιήγηση του στην Αθήνα περιλαμβάνει και εικόνες από τον Μαραθώνιο και τον τερματισμό των αθλητών στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και μια ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.