08 Ιουλίου 2014

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ: Μοιράζουν τηλέφωνα στο υπουργείο του Χαρδούβελη

Σπατάλη 20.850 ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών για νέες συνδρομές
 
Κάτι δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι προϊστάμενοι υπηρεσιών σε κομβικά υπουργεία της κυβέρνησης και προχωρούν σε αποφάσεις σπατάλης, γεγονός που δείχνει ότι οι εντολές του πρωθυπουργού για περιορισμό των κρατικών δαπανών δεν έχουν φθάσει σε ορισμένα αυτιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Διεύθυνση Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών του υπουργείου Οικονομικών, που δρομολόγησε προ ημερών...
την αγορά εκατοντάδων συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, προφανώς για να γίνει χρήση τους από υπαλλήλους και τα στελέχη του εν λόγω υπουργείου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική σύμβαση για ανάθεση παροχής υπηρεσιών με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2014, το ελληνικό Δημόσιο ανέθεσε σε γνωστή εταιρεία το έργο για 450 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, με κόστος 20.850 ευρώ. Εξέλιξη η οποία προκάλεσε σχόλια και συζητήσεις στο μέγαρο της οδού Νίκης, καθώς ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που θα προσφερθούν δωρεάν στους ενδιαφερόμενους είναι εντυπωσιακά μεγάλος.

Μπορεί ο νέος υπουργός, Γκίκας Χαρδούβελης, να μην έχει συμπληρώσει ακόμα στη θέση του 30 ημέρες, ωστόσο θα πρέπει να ξεκινήσει να «τραβάει αυτιά», προκειμένου να μην εκτίθεται με πράξεις στελεχών του υπουργείου του, που δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες κινήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα, όταν οι πολίτες δοκιμάζονται από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης.