21 Ιουλίου 2014

Κάφροι ρουμάνοι αστυνομικοί! Έβαλαν γονείς να παρακολουθήσουν βίντεο για να διαπιστώσουν, αν τα παιδιά τους βιάστηκαν από τηλεοπτικό σταρ

Τον χειρότερο εφιάλτη τους αναγκάστηκαν να βιώσουν γονείς στη Ρουμανία, καθώς όλοι ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη μετά τη συμφωνία που έκαναν με τις Αρχές να παρακολουθήσουν βίντεο πορνό με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα δικά τους συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία κατά του μουσικού και δασκάλου μουσικής Lucian Darie ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του ρουμανικού «The Voice». Γονείς μιας μαθήτριάς του κατήγγειλαν τον Darie για ασέλγεια στην κόρη τους. Η αστυνομία συνέλαβε τον μουσικό από την βορειοανατολική πόλη Πιάτρα-Νεμτ και κατέσχεσαν τον υπολογιστή του. Εκεί, βρέθηκε πλήθος αρχείων με παιδικό πορνό στα οποία εμπλέκονταν κυρίως κορίτσια ηλικίας μεταξύ έξι και επτά ετών.

Ωστόσο, σε βίντεο όπου διακρίνονταν τα πρόσωπα των κοριτσιών, η αστυνομία έκρινε ότι ο μόνος τρόπος για να ταυτοποιηθούν τα κορίτσια που υπέστησαν την κακοποίηση ήταν να καλέσουν τους γονείς των κοριτσιών που έστελναν στα μαθήματα του Darie τα παιδιά τους. Αποτέλεσμα ήταν αρκετές από τις μαθήτριες να αναγνωριστούν από τους γονείς τους οι οποίοι ζήτησαν ιατρική βοήθεια για να ξεπεράσουν το σοκ παρακολούθησης των βιασμών των παιδιών τους.

Η απόφαση της αστυνομίας έτυχε δριμείας κριτικής από τα ρουμανικά ΜΜΕ, ωστόσο οι Αρχές υπερασπίστηκαν αυτή τους την επιλογή ισχυριζόμενες πως ήταν ο μόνος τρόπος να ταυτοποιήσουν τα θύματα και να απαγγείλουν τις ανάλογες κατηγορίες στον Darie.