19 Ιουλίου 2014

Αντώνης Σαμαράς: Η Νέα Μεταπολίτευση άρχισε

Στην τροχοπέδη του λαϊκισμού, την οποία αντιμετώπισε επιτυχώς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την περίοδο 1974-1981, αναφέρεται με άρθρο του στην «Καθημερινή», για την επέτειο των 40 χρόνων από τη Μεταπολίτευση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Ο λαϊκισμός έδωσε μάχη για να φέρει την Ελλάδα εκτός ευρώ και απέτυχε», αναφέρει ο πρωθυπουργός που σπεύδει να τονίσει πως «η Νέα Μεταπολίτευση άρχισε».

Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης του Κων/νου Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Οι ρίζες του δημοκρατικού πολιτεύματος που θεμελίωσε ο Κων/νος Καραμανλής το 1974 αποδείχθηκαν πράγματι πολύ ισχυρές. Και η μεγάλη ευρωπαϊκή επιλογή του, σωτήρια για τη χώρα».

Κατά τον κ. Σαμαρά την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά λόγω των εξελίξεων: «Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη οπισθοφυλακών για να φέρει την Ελλάδα εκτός ευρώ και να ακυρώσει τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Απέτυχε! Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη για να εμποδίσει το ξήλωμα του κρατισμού. Αποτυγχάνει και σε αυτό. Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση που έχει ήδη ξεκινήσει» καταλήγει ο πρωθυπουργός.