21 Ιουλίου 2014

Γελάει ο κόσμος με την έρευνα του ΣΥΡΙΖΑ: Τους αθώωσε όλους ο Συριζαίος δήμαρχος για το θάνατο του παιδιού στο λούνα πάρκ

Τις ενστάσεις του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προκάλεσε η έρευνα- παρωδία που έγινε στο δήμο Ελληνικού για την τραγωδία στο λούνα παρκ που κόστισε τη ζωή ενός 13χρονου τον Απρίλιο. Η μόνη υπάλληλος που ελέγχθηκε πειθαρχικά βγήκε... λάδι, αλλά ο Λέανδρος Ρακιντζής ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης.

Η έκθεση των επιθεωρητών μετά από το τραγικό περιστατικό, που κόστισε τη ζωή του 13χρονου και το σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδερφής του, «έκαιγε» την αναπληρώτρια προϊσταμένη της διεύθυνσης Οικονομικών στο δήμο Ελληνικού. Εκείνη είχε την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα των συμβάσεων που έκανε ο δήμος, όπως επίσης και το αν οι τρίτοι τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους και επίσης είχε την ευθύνη των ελέγχων στις επιχειρήσεις που λειτουργούσαν στα όρια του δήμου.

Στη συγκεκριμένη υπάλληλο, στην οποία έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, επέρριπτε ευθύνες η έκθεση των επιθεωρητών γιατί δεν είχε δώσει εντολή να μπει λουκέτο στο λούνα παρκ ως όφειλε, ή να αποβληθεί η επιχείρηση από το χώρο, παρότι λειτουργούσε χωρίς άδεια και είχε λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Ο δήμαρχος Ελληνικού την παρέπεμψε για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας, αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA η υπάλληλος αθωώθηκε με βάση μόνο την απολογία της και με ελαφρυντικό τη συνολική της συμπεριφορά ως υπάλληλος, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα όσα ανέφερε το πόρισμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Ρακιντζής άσκησε ένσταση, ζητώντας την επανεξέταση της υπόθεσης. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, η υπάλληλος θα έπρεπε από την αρχή να διωχθεί για βαρύτερο παράπτωμα- την παράβαση καθήκοντος- κάτι που θα σήμαινε ότι την υπόθεσή της θα έκρινε πειθαρχικό συμβούλιο και όχι ο δήμαρχος.

Πηγή: Ερευνα- παρωδία για την τραγωδία στο Ελληνικό -Αθωώθηκε η μοναδική υπάλληλος του δήμου που παραπέμφθηκε | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/164094#ixzz3884yvAiG