18 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Δίπλα σε υπαρχηγό της ΕΛΑΣ έμενε ο στόκος τρομοκράτης-Έρευνα στη Στερεά Ελλάδα για τον συνεργό του Μαζιώτη

Στην οδό Υψηλάντου 27, στα όρια Πεύκης - Αμαρουσίου, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, βρέθηκε το κρησφύγετο του συλληφθέντος Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο διπλανό κτίριο διέμενε ο προσφάτως αποστρατευθείς υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, ο οποίος είχε αστυνομική συνοδεία.

Σε εξέλιξη πάντως βρίσκεται το μεσημέρι της Παρασκευής έρευνα σε νοικιασμένο διαμέρισμα, καθώς εκεί, βάσει στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εκτιμάται πως ήταν το κρυσφήγετο του Ν. Μαζιώτη.

Οι Αρχές χρησιμοποίησαν κλειδιά που είχε επάνω του ο συλληφθείς για να μπουν στην πολυκατοικία αλλά και στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου.

Αστυνομικές δυνάμεις –Αντιτρομοκρατική και Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών– έχουν αποκλείσει την περιοχή και ερευνούν το διαμέρισμα για τυχόν στοιχεία. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί οπλισμός ή ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παρά μόνο παιδικά παιχνίδια και αντρικά ρούχα. Η έρευνα πάντως συνεχίζεται καθώς οι διωκτικές αρχές έχουν εντοπίσει και μια εσωτερική αποθήκη, την οποία δεν έχουν ανοίξει.

Το διαμέρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεδείχθη στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία της ιδιοκτήτριας, η οποία τον αναγνώρισε μέσω της φωτογραφίας καθώς ο Ν. Μαζιώτης φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιήσει άλλα στοιχεία για να το νοικιάσει.

Σχεδόν δύο χρόνια στην περιοχή

Στο διαμέρισμα αυτό, που βρίσκεται κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έμενε ο Ν. Μαζιώτης με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους, ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το ζευγάρι είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα εδώ και περίπου δύο χρόνια –χαρακτηριστικό είναι ότι τέλος Ιουνίου του 2012 κηρύσσεται επισήμως καταζητούμενος – και ο Ν. Μαζιώτης εμφανιζόταν πάντα μεταμφιεσμένος με περούκα, ενώ και η Ρούπα είχε βαμμένα ξανθά τα μαλλιά της.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μισθωτήριο του διαμερίσματος χρονολογείται τον Οκτώβριο του 2013. Στην αρχή, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, στην πολυκατοικία εμφανίστηκε η σύντροφος του Ν. Μαζιώτη με το παιδί και ύστερα παρουσιάστηκε και ο ίδιος.

Στους ενοίκους της πολυκατοικίας η Πόλα Ρούπα, η οποία περιγράφεται ως αδύνατη με ξανθό κοντό μαλλί, εμφανιζόταν άλλοτε ως εκπαιδευτικός, άλλοτε ως άνεργη ή ως μεταφράστρια που εργαζόταν από το σπίτι.

Έβλεπαν τον Ν. Μαζιώτη με περούκα και τις περισσότερες φορές με σακίδιο στην πλάτη, ενώ δεν είχε επαφές με τους άλλους ενοίκους. Τις πρωινές ώρες συνήθως πήγαιναν σε παιδική χαρά με το παιδί, το οποίο κρατούσαν μία ο ένας και μία ο άλλη κάθε ημέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έναν χρόνο πριν, μια γυναίκα είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητό της το παιδί του ζευγαριού στην πιλοτή. Το πήγε στον 5ο όροφο στους γονείς του και λίγες ημέρες μετά που εξεδήλωσε το ενδιαφέρον για ντην κατάστασή του της απάντησαν κοφτά ότι είναι καλά χωρίς να την αφήσουν να μπει στο διαμέρισμα να το δει.

Τελευταία φορά που κάποιος είδε την Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με μαρτυρία της καθαρίστριας της πολυκατοικίας, είναι την Τετάρτη στις 11.30 το πρωί και μάλιστα, όπως ανέφερε, ήταν «ντυμένη στην τρίχα».

Εκεί δεν βρέθηκε ούτε και το ΙΧ που έχει αγοράσει ο Ν. Μαζιώτης δίνοντας ψευδή στοιχεία και παρουσιαζόμενος ως «Μιχάλης Μιχελάκης». Το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν είχε χώρο στάθμευσης στην πιλοτή. Εξετάζεται πάντως το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να έχει συνδυάσει αποθήκη και θέση στάθμευσης σε άλλο σημείο από το διασμέρισμα στην πολυκατοικία που έχει ανεγερθεί το 2011.

Έρευνες

Τα στελέχη της Αστυνομίας είχαν πληροφορίες και στοιχεία εδώ και καιρό ότι ο Ν. Μαζιώτης κινείται στην Αθήνα και είχαν συσταθεί ολιγομελείς ομάδες για τον εντοπισμό του καταζητούμενου.

Την ημέρα που συνελήφθη διαπιστώθηκε ότι είχε επιβιβαστεί σε συρμό του σταθμού του Αμαρουσίου και σε συνδυασμό με την ανεύρεση απόδειξης αγοράς ρούχου από κατάστημα εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Hyundai που είχε αγοράσει με την πλαστή ταυτότητα ο Ν. Μαζιώτης και είχε χρησιμοποιήσει σε τουλάχιστον μία ληστεία.

Σε βάρος του εξέδωσαν - τυπικά - ένταλμα σύλληψης οι δικαστικές αρχές με βάση τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν την Πέμπτη στον καταδικασμένο για τρομοκρατία

Βυθούλκας Διονύσης
TO BHMA

ΒΙΝΤΕΟ-Έρευνα στη Στερεά Ελλάδα για τον συνεργό του Μαζιώτη

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της αστυνομίας στην Στερεά Ελλάδα για τον 35χρονο συνεργό του Νίκου Μαζιώτη.

Ειδικότερα, η έρευνα ξεκίνησε μετά από πληροφορία για διαμέρισμα στο οποίο φαίνεται πως διέμενε ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε δυο ληστείες στα Μέθανα και στην Ακράτα και για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Δείτε το βίντεο του Alpha