26 Ιουλίου 2014

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τους Γάλλους

Έπαινοι για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
 
Για μεγάλη πρόοδο, που έχει συντελεσθεί στην αναβάθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, έκανε λόγο ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μητσοτάκης είπε ότι η συμμετοχή της Γαλλίας είναι καθοριστική στη μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης,σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προσβλέπει «στην πολιτική στήριξη της Γαλλίας στο φιλόδοξο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης».

Από την πλευρά του ο κ. Σαπέν σημείωσε ότι η Γαλλία στέκεται δίπλα στην Ελλάδα «για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, που είναι απολύτως απαραίτητες ώστε να είναι αποτελεσματική τόσο η δημόσια διοίκηση όσο και η οικονομία της χώρας, και κυρίως η δημόσια διοίκηση να παρέχει υπηρεσίες στο ύψους των προσδοκιών του ελληνικού λαού».

Ο γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να προσφέρει τεχνική βοήθεια, η οποία -όπως διαπίστωσε από τα λεγόμενα του υπουργού- «χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και είναι ιδιαίτερα επιθυμητή από την ελληνική πλευρά».