10 Ιουλίου 2014

ΗΧΗΤΙΚΟ! Νίξον-Κίσινγκερ συνομιλούν για τους "ομοφυλόφιλους αρχα'ιους 'Ελληνες", τις βρισιές των κοριτσιών αλλά και τη Μέση Ανατολή

Ο συντάκτης του Vanity Fair Douglas Brinkley και ο ιστορικός Luke A. Nichter ασχολήθηκαν ενδελεχώς ακούγοντας συνομιλίες του 37ου προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον διάρκειας 3.700 ωρών ενόψει επικείμενου βιβλίου που θα κυκλοφορήσει.
Στα εν λόγω ηχητικά ντοκουμέντα περιλαμβάνονται συνομιλίες από τις εσωτερικές διεργασίες της δράσης του Νίξον κατά τη πρώτη του θητεία.


Ειδικότερα, ο Νίξον ακούγεται να συνομιλεί με τον σύμβουλο Εθνικής ασφάλειας Henry Kissinger, τον αρχηγό του Επιτελείου Bob Haldeman, τον επικεφαλής των Εσωτερικών Υποθέσεων John Ehrlichman.

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας του με τον Haldeman και τον Kissinger σχετικά με ένα ετήσιο συνέδριο της νεολαίας, η συζήτηση πηγαίνει προς την ομοφυλοφιλία και την κοινωνία.

Nixon: Επιτρέψτε μου να πως κάτι πριν φτάσουμε στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Δε θέλω να παρεξηγηθώ. Είμαι ο πιο ανεκτικός άνθρωπος πάνω σε αυτό. Έχουν ένα πρόβλημα. Γεννιούνται έτσι. Το γνωρίζετε αυτό. Αυτό είναι όλο. Τελοσπάντων, αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως όταν λέω ότι γεννιούνται έτσι εννοώ ότι η τάση υπάρχει. Εννοώ ότι οι Πρόσκοποι της Αμερικής, η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων και άλλοι τους κατευθύνουν προς τα εκεί. Και αν κοιτάξετε στην ιστορία των κοινωνιών θα βρείτε φυσικά ότι κάποιοι από τους ιδιαίτερα ευφυείς ανθρώπους... ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο Αριστοτέλης κτλ ήταν όλοι ομοφυλόφιλοι. Ο Νέρωνας φυσικά σχετιζόταν κατά ένα δημόσιο τρόπο με ένα αγόρι από τη Ρώμη.

Haldeman: Υπάρχουν πάρα πολλοί Ρωμαίοι αυτοκράτορες...

Kissinger: Λοιπόν

Nixon: Βλέπεις κάποια άλλη αλλαγή, οπουδήποτε που δεν "κολλάει" το σκεπτικό;

Kissinger: Αυτό ακριβώς το θέμα ήταν στην αρχαιότητα. Οι Ρωμαίοι ήταν γνωστοί..

Haldeman: Οι Έλληνες

Kissinger: ... ομοφυλόφιλοι

Nixon: Οι Έλληνες. Αλλά για το θεό δεν πρόκειται να έχουμε μια κατάσταση όπου θα περάσουμε νόμο, υποδεικνύοντας ότι "Λοιπόν, τώρα παιδιά βγείτε έξω και γίνετε ομοφυλόφιλοι". Μπορούν να το κάνουν. Απλά ας τους αφήσουμε μόνους τους. Αυτός ΄είναι ένας τρόπος ζωής που δε θέλω να θίξω.

Kissinger: Είναι άλλο πράγμα να γίνεται "μυστικά" και άλλο να γίνεται εθνική πολιτική

Έπειτα η συζήτηση περνά στο θέμα της δημόσιας βλασφημίας

Nixon: Θέλω να πω πρέπει να σταματά σε ορισμένο σημείο. Γιατί είναι αυτί που τα κορίτσια δεν βρίζουν; Επειδή ένας άνδρας, όταν βρίζει, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχθούν ένα κορίτσι που...

Haldeman: Τα κορίτσια βρίζουν

Nixon: Ε;

Haldeman: Τώρα πια ναι.

Nixon: Α, τώρα βρίζουν; Αλλά παρόλα αυτά κάτι τους "αφαιρεί" όλο αυτό. Δεν το συνειδητοποιούν ακόμη. Ένας μεθυσμένος άνδρας και ένας που βρίζει, θα γίνει ανεκτός από τον κόσμο και γενικά θεωρείται ότι σημάδι αρρενωπότητας ή κάτι τέτοιο. Όλοι το κάνουμε. Όλοι βρίζουμε. Αλλά δείξτε μου ένα κορίτσι που βρίζει και θα σας δείξω το πόσο φοβερά μη ελκυστικό άτομο είναι. Εννοώ, φεύγει όλη η θηλυκότητα. Και κανένα από τα έξυπνα κορίτσια δεν βρίζει, παρεμπιπτόντως.

Ο Henry Kissinger ήταν ο πιο πολύτιμος στρατηγικός εταίρος του Νίξον. Όμως τον επέκρινε μερικές φορές ακόμα και στον αναπληρωτή του, Alexander Haig. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που τον έκαναν αποτελεσματικό στις διαπραγματεύσεις με τους αντιπάλους του ήταν η καχύποπτη φύση του, κάτι που επεκτάθηκε και στους πιο στενούς συνεργάτες του.

Nixon: Αυτό που πρέπει να κάνουμε με τον Henry σε αυτό το ζήτημα είναι να είμαστε σκληροί μαζί του

Haig: Ακριβώς...

Nixon: Δεν μπορεί να χασομερά (αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συζητήσεις για τον πόλεμο του Βιετνάμ) επειδή εντυπωσιάζεται από τα γύρω γύρω. Όσο ρεαλιστής και να είναι, εντυπωσιάζεται εύκολα.

Haig: Είναι πρόβλημα το υπόβαθρό του. Είναι αποκομμένος από την καταραμένη...

Nixon: Ακριβώς

Haig: αριστερή πτέρυγα.. αν και είναι σκληρός...


Σε μια άλλη συνομιλία με τον Haldeman και τον John Ehrlichman, ο Νίξον σημειώνει ότι ο Kissinger, με το να εισάγει τον εαυτό του τόσο συχνά στο θέμα της πολιτικής της Μέσης Ανατολής, μπορεί να έχει σχετικές αντιλήψεις διοίκησης προς το Ισραήλ λόγω της εβραϊκής κληρονομιάς του.

Nixon: Σε σχέση με τον Henry... το Newsweek έχει ένα άρθρο αυτήν την βδομάδα σχετικά με το θρησκευτικό του υπόβαθρο..

Haldeman: Αυτό έλεγα, εβραίος

Ehrlichman: Εβραίος

Nixon: Ναι.. είναι τρομερά αναστατωμένος. Νιώθει ότι πρέπει να παραιτηθεί... Είπα "εντάξει, κοίτα, δεν πρόκειται να το συζητήσω αυτό τώρα. Έχουμε σημαντικά πράγματα που τρέχουν. Λάος, και η πιθανότητα να συνάψουμε κάποια συμφωνία με τους Σοβιετικούς... Το κράτος βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας σχετικής απόφασης με τη Μέση Ανατολή... Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του. Οι άνθρωποί του σταυρώθηκαν και 5 εκατ από αυτούς ψήθηκαν σε φούρνους! Πως λέτε να νιώθω για όλα αυτά;

Haldeman: Αυτό που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε είναι ότι ακόμα και να μην είχε κανένα πρόβλημα με όλο αυτό, είναι λάθος για τη χώρα, για την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή να πρέπει να γίνουν όλα αυτά από έναν Εβραίο.

Nixon: Ακριβώς

Haldeman: Και οφείλει να το αναγνωρίσει αυτό. Γιατί τότε, αν κάτι πάει στραβά...

Nixon: Ακριβώς

Haldeman:... θα πουν ότι πήγε γιατί είναι Εβραίος

Ehrlichman: Τα έχουμε περάσει αυτά σε κυβερνητικές πολιτικές σχετικά με την υγεία

Haldeman: Ναι. Εσύ ως χριστιανός επιστήμονας δε θα έπρεπε να λαμβάνεις αποφάσεις για την υγεία


Σε άλλη συνομιλία ο Nixon και ο Kissinger:

Kissinger: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε σε μια τεράστια "έκρηξη" κατά της μεταχείρισης των Εβραίων στη Σοβιετική Ένωση

Nixon: Ωωω, γιατί δεν το σταματήσαμε αυτό; Γαμώτο, νόμιζα ότι το είχαμε αυτό..

Kissinger: Είχα σκεφτεί- επιβεβαίωσα- ότι μπορεί να σας ζητήσει να γράψετε

Nixon: Εντάξει. Θα γράψω μια επιστολή

Kissinger: ότι οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τη Σοβιετική Ένωση για τους επόμενους δύο μήνες θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εδώ

Nixon: Υπόμνημα, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε το πρωί. Είναι σημαντικό... Δε θέλω καμία δήλωση σχετικά με τη Σοβιετική Ένωση χωρίς να το γνωρίζω.....

Τέλος, υπάρχουν και άλλες συνομιλίες του Νίξον, όπως αυτή με τον Kissinger σχολιάζοντας την κακή συμπεριφορά του Teddy Kennedy αλλά και με τον Haldeman όπου σχολιάζουν τη θητεία του.

πηγή: vanityfair