18 Ιουλίου 2014

Διαβάστε πόσα αεροπλάνα έχουν ρίξει οι Ρώσοι κομμουνιστές για να γελάσετε με όσους λένε ότι δεν έχουν τις δυνατότητες να ρίξουν ένα Boeing 777

Το timeline των αεροπλάνων που έχουν πέσει στην Ουκρανία
Η πτώση του boeing 777 στον ουρανό της Ουκρανίας, ήταν η τελευταία – μέχρι στιγμής- πτώση εναέριου μέσου, από τον καιρό που ξέσπασε ο «εμφύλιος» στα Ουκρανικά εδάφη.
Διαβάστε το timeline των εναέριων μέσων που έχουν καταρριφθεί εκεί, από τις 29 Μαΐου, μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουλίου.

29 Μαΐου: Αντάρτες στη Δυτική Ουκρανία καταρρίπτουν κυβερνητικό στρατιωτικό αεροπλάνο. Η πτώση του γίνεται στο Σλόβιανσκ και αποτέλεσμα είναι ο θάνατος 12 στρατιωτικών Ουκρανών. Ανάμεσά τους κι ένας στρατηγός.

24 Ιουνίου: Στην ίδια πόλη αναφέρεται η κατάρριψη ενός κυβερνητικού ελικοπτέρου από αυτονομιστές που έχουν καταλάβει την πόλη.

14 Ιουλίου: Ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο που χρησιμοποιείται ως μεταγωγικό στα δυτικά σύνορα με την Ρωσία. Οι οκτώ επιβάτες καταφέρνουν και εγκαταλείπουν με επιτυχία το αεροσκάφος.

16 Ιουλίου: Ουκρανικό μαχητικό δέχεται πλήγμα από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Ο πιλότος καταφέρνει και εκτοξεύεται έγκαιρα, χωρίς να τεθεί η ζωή του σε κίνδυνο.

17 Ιουλίου: 295 επιβάτες χάνουν τη ζωή τους όταν το αεροπλάνο της Malaysia Airlanes που εκτελεί την πτήση Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ, δέχεται χτύπημα από πύραυλο. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ακόμα, αφού ο στρατός της Ουκρανίας επιρρίπτει ευθύνες στους αντάρτες αυτονομιστές και το αντίστροφο.

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/473617/boeing-777-to-timeline-ton-aeroplanon-poy-ehoyn-pesei-stin-oykrania#ixzz37lp0Rkxg