10 Ιουλίου 2014

Συναγερμός στην Interpol για τρία βίντεο με πορνογραφία παιδιών - Βρήκαν τον ένοχο στην Κεφαλλονιά

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 31χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από την Interpol, ότι χρήστες του διαδικτύου μέσω διευθύνσεων IP στη χώρα μας κατείχαν τρία video σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από έκδοση σχετικού βουλεύματος για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 31χρονου.

Ο συλληφθείς κατείχε πλήθος αρχείων σκληρού πορνογραφικού υλικού ανηλίκων
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (09-07-2014) στο σπίτι του στην Κεφαλονιά, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας φορητός H/Y, στα οποία μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.