21 Ιουλίου 2014

Γατάκια όταν τα΄κανε ο Τσιαμτσίκας τρώγατε μπανάνες: Άγγλος δημοσιογράφος ψάχουλεύει live τη βαλίτσα νεκρού επιβάτη του Boeing [εικόνες]

Οι τραγικές εικόνες από το σημείο συντριβής του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των ειδήσεων όλων των ειδησεογραφικών μέσων του πλανήτη και η μάχη για την εξασφάλιση της καλύτερης εικόνας πολλές φορές ξεφεύγει και από τα ανθρώπινα όρια. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με τον ρεπόρτερ του SKY NEWS Colin Brazier, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο όπου είναι τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τη στιγμή που ήταν στον «τηλεοπτικό αέρα» ψαχούλευε τη βαλίτσα ενός εκ των νεκρών επιβατών. Μάλιστα η κάμερα τον έδειχνε να σηκώνει μία οδοντόβουρτσα, ένα ζευγάρι κλειδιά και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Η απαράδεκτη εικόνα έκανε και τον ίδιο τον ίδιο το δημοσιογράφο να παραδεχθεί το λάθος του λέγοντας «υποθέτω πως αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε».

Το SKY NEWS από την πλευρά του αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη εν μέσω των οργισμένων αντιδράσεων από πολλά μέσα ενημέρωσης, αλλά και κοινωνικά δίκτυα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση παρουσιαστή του ραδιοφώνου του BBC. Συγκεκριμένα ο Shelagh Fogarty, δήλωσε: Sky!! «Πες στον ρεπόρτερ σου να σταματήσει να περιφέρεται στα συντρίμμια της #mH17. "Υποθέτω πως αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε" Τι λες ρε Sherlock !! Τα αντικείμενα αυτά είναι ιερά για τους συγγενείς. Απλώς άθλιο».