24 Ιουλίου 2014

Newsweek: Πούτιν o δικτάτορας των τελευταίων ημερών που λέει ότι μόνο ο Στάλιν εργαζόταν σκληρότερα απ' τον ίδιο!

Ένα πολυσέλιδο άρθρο-αφιέρωμα στα έργα και τις ημέρες του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Newsweek. Το εξώφυλλο του περιοδικού απεικονίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν που φοράει γυαλιά ηλίου και συνοδεύεται από την λεζάντα «Εισβάλλοντας στην αλεξίσφαιρη φούσκα του νούμερο ένα εχθρού-παρία της Δύσης» ενώ τίτλος του άρθρου είναι «Ποιες είναι οι κρυφές συνήθειες του Δικτάτορα των τελευταίων ημερών».
Το άρθρο μπαίνει στα άδυτα της ζωής του Ρώσου Προέδρου και δίνει αμέτρητες πληροφορίες εν σχέση με την προσωπική ζωή του αλλά και τις ασυνήθιστες καθημερινές του συνήθειες.

Ο αρθρογράφος Ben Judah αφιέρωσε τρία συναπτά χρόνια από την ζωή του ερευνώντας τη ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν.Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια πήρε συνεντεύξεις από ανθρώπους που είχαν στενές επαφές με τον τον Ρώσο Πρόεδρο και όταν ολοκλήρωσε την έρευνα του έγραψε ένα βιβλίο αφιερωμένο στη ζωή του Πούτιν με τίτλο «Η εύθραυστη αυτοκρατορία: Πως η Ρωσία ερωτεύτηκε και "ξε-ερωτεύκε" τον Βλαντιμίρ Πούτιν» (Fragile Empire: How Russia Fell In and Out of Love with Vladimir Putin).


Ο Ben Judah μίλησε με πρώην και νυν υπουργούς, τοπικούς κυβερνήτες, αξιωματούχους, συμβούλους και προσωπικούς βοηθούς του Πούτιν και κατάφερε να συγκεντρώσει πληροφορίες που αφορούν στο Ρώσο Πρόεδρο και δεν έχουν βγει ποτέ στο φως της δημοσιότητας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνηθίζει να ξυπνάει αργά το πρωί και τρώει το πρώτο γεύμα του το μεσημέρι. Το γεύμα του περιλαμβάνει πάντα cottage cheese και έχει μια ιδιίατερη αδυναμία στα αυγά από ορτύκι.

Είναι δεινός κολυμβητής, κολυμπάει μόλις φάει το πρωινό του, τελείως μόνος του και μένει στο νερό συνήθως για μια ώρα ενώ την ώρα που βρίσκεται μέσα στο νερό του αρέσει να σκέφτεται. Συνηθίζει να φοράει γυαλιά κολύμβησης ενώ προτιμάει να κολυμπάει σε ελεύθερο στυλ.

Μόλις τελειώσει το κολύμπι του, γυμνάζεται με βάρη στο γυμναστήριο και μετά την γυμναστική κάνει ζεστά και κρύα μπάνια εναλλάξ.

Δεν συμπαθεί το διαδίκτυο το οποίο και χρησιμοποιεί σπάνια γιατί όπως λέει τον μπερδέυουν οι διαφημίσεις, γιαυτό και στο γραφείο προτιμάει να χρησιμοποιεί «ασφαλή τεχνολογία» όπως χαρτί και σοβιετικής κατασκευής τηλέφωνα. Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος δεν είναι λάτρης ούτε της τηλεόραση εξ ου και δεν έχει τηλεόραση.

Ο Πούτιν όταν φεύγει από την Ρωσία παίρνει μαζί του τους προσωπικούς του μάγειρες, καθαρίστριες, σερβιτόρες που τον ακολουθούν πάντα στα ταξίδια του. Αντικαθιστά τα σεντόνια των ξενοδοχείων στα οποία διαμένει με άλλα δικά του, που τα κουβαλάει μαζί του και είναι ελεγμένα και με έγκριση ασφαλείας από το Κρεμλίνο, τα οποία και φέρουν σφραγίδες αντι-μόλυνσης.

Δεν του αρέσει να περνά τον χρόνο του στο Κρεμλίνο και μένει σε μία έπαυλη έξω από την Μόσχα καθώς όπως δηλώνει δεν αντέχει την κίνηση, την μόλυνση και τον υπερπληθυσμό της πόλης.

Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του τον αποκαλούν Τσάρο, ενώ στο παρελθόν τον φώναζαν «Boss».

Δεν διαθέτει και πολύ χρόνο για προσωπική ζωή. Οι γονείς του είναι νεκροί και έχει χωρίσει ενώ οι δύο κόρες του δεν μένουν στην Ρωσία. Έχει ένα μαύρο Λαμπραντόρ.

Φέρεται να έχει σχέσεις με μοντέλα, φωτογράφους και γυμνάστριες που το επισκέπτονται νυχτερινές ώρες, σύμφωνα όμως με το περιοδικό αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να είναι και φήμες.

Οι οπαδοί του δηλώνουν πως είναι εργατικός. Ο ίδιος ο Πούτιν δηλώνει οτι εργάζεται σκληρότερα από κάθε άλλο Ρώσο ηγέτη μετά τον Στάλιν.