25 Ιουλίου 2014

O Μεϊμαράκης όπως και οι υπόλοιποι ονειρεύεται την… δεξιά Ελιά στην οποία θα τρέξουν τα γίδια

[Για να είμαστε δίκαιοι, τα παρακάτω ΟΛΟΣΩΣΤΑ δεν ισχύουν μόνο για τον Βαγγέλα αλλά και για τους συμβουλάτορες Σαμαρά "να αλλάξουμε το όνομα της ΝΔ και να φτιάξουμε ένα ευρωπαίκό κόμμα με λίγο έτσι και λίγο γιουβέτσι το οποίο μόλις το δούν οι ψηφοφόροι θα κάνουν.... ΜΠΕΕΕΕΕ". Όλα αυτά είναι αστειότητες που υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων (όσων έχουν τέλος πάντων...) το θέμα είναι οι πολιτικές που εφαρμόζεις και ειδικά για τον Έλληνα η τσέπη του... μετονόμασε τη ΝΔ και σε ΜΛ (ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ)... αν δεν το δει το λεφτό ο Έλληνας δεν πρόκειται να έρθει...]

Η νέα δεξιά δεν κτίζεται με παλιές συνταγές αναμεμειγμένες με Βενιζέλους και λοιπούς «πράσινους» κουμπάρους

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις δηλώσεις του… θεσμικού και πάλι Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος μετά από διάφορους… πολιτικούς ελιγμούς επέστρεψε στην ομαλότητα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής μάζεψε χθες του δημοσιογράφους και τους είπε μεταξύ άλλων ότι εκτιμά πως η ΝΔ το φθινόπωρο θα είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις επειδή θα έχει φύγει το θέμα του Μνημονίου και η κυβέρνηση θα έχει πάρει κάποιες αποφάσεις για φοροελαφρύνσεις.

Το σημαντικότερο που είπε, πάντως, ήταν ότι χρειάζεται μια πανστρατιά της δεξιάς παράταξης και πιθανότατα ένα έκτακτο συνέδριο που θα είναι προφανώς… σάλπισμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία και τις δυνάμεις που είναι κοντά σ’ αυτήν.

Και κάπως έτσι δηλαδή την βγάλαμε την υποχρέωση καλοκαιριάτικα. Λίγο πριν πάει για τα μπάνια ο Βαγγέλας, προφανώς σε συνεννόηση με το κόμμα, έριξε τη μπαλωθιά του και περιμένουμε πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για την πανστρατιά. Κάτι σαν… ιδρυτικό συνέδριο δηλαδή, σαν κι αυτό που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ για να συσπειρώσει την Κεντροαριστερά, έτσι και ο Μεϊμαράκης, ονειρεύεται τη… δεξιά Ελιά. Κι έτσι δηλαδή πιστεύουν ότι θα φέρουν πίσω τον κόσμο της δεξιάς. Ότι όλοι όσοι έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία (και δεν εννοούμε κάτι απίθανους σαν τον Πολύδωρα, τον Νικολόπουλο και τον Καμμένο) θα πέσουν συγκινημένοι στην αγκαλιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Ότι ο παραδοσιακός ψηφοφόρος της κεντροδεξιάς και όχι μόνο θα βάλει τα κλάματα για το προσκλητήριο που απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής; Ο άνθρωπος που έφαγε τις κατραπακιές, τη μία πίσω από την άλλη, θεωρείται για τον Μεϊμαράκη και κάποιους στη ΝΔ ως «δεδομένος» και μόλις του κουνήσουνε το δαχτυλάκι θα έρθει να στηρίξει την πανστρατιά;

Ο δεξιός που έφαγε αμάσητα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που έχασε την περιουσία που έβγαλε με κόπο και αίμα ενώ τα λαμόγια κάνουν πάρτι, που περιμένει να δει λύσεις για το μεταναστευτικό, που περιμένει να δει ΑΟΖ, που βλέπει συνεχώς υποχωρήσεις και παλινωδίες ακόμη και στα εθνικά θέματα. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος πιστεύουν κάποιοι ότι είναι πρόβατο για να γυρίσει στο μαντρί, ακόμη κι αν ο βοσκός δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για να του βελτιώσει τη ζωή; Όχι, απ’ όσο μπορούμε να αφουγκραστούμε την ελληνική κοινωνία και τον δεξιό ψηφοφόρο με τον οποίο μιλάμε κάθε μέρα, κανείς πλέον δεν είναι πρόβατο για σφαγή. Έχει καταλάβει ότι τα φθηνά επικοινωνιακά κόλπα των έκτακτων συνεδρίων και των… προσκλητηρίων πανστρατιάς είναι από άλλες εποχές, δεν χωράνε στη σημερινή ελληνική κοινωνία και πολιτική σκηνή.

Μα καλά, ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο; Τη μια μας ζητάνε δεξιά πανστρατιά για να σταματήσει η λαίλαπα του Τσίπρα και την άλλη οι ίδιοι σκύβουν το κεφάλι στον Βενιζέλο και το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ.

Τη μια μας λένε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις μόλις έρθουν οι πρώτες φορο-ελαφρύνσεις και την άλλη ρίχνουν συνεχώς νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ με «μεταρρυθμίσεις» όπως ο αιγιαλός.

Από τη μια ζητούν μειώσεις φόρων κι από την άλλη δεν είναι ικανοί να ολοκληρώσουν ακόμη και τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ελληνική κοινωνία. Τη μια λένε ότι θα δώσουν λεφτά στον κόσμο και την άλλη αρνούνται να εφαρμόσουν άμεσα τις δικαστικές αποφάσεις για τους ένστολους ή τους δικαστικούς και θα δώσουν τα αναδρομικά σε 5-6 χρόνια.

Και τη μια μιλάνε για κάθαρση της ελληνικής κοινωνίας, για νέα Ελλάδα και νέα Μεταπολίτευση και από την άλλη οι διαπλεκόμενοι συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο στη χώρα. Παλιά παραδοσιακά τζάκια επιχειρηματιών μαζί με τους νεόκοπους μεγαλονταβατζήδες και τους λιμανίσιους που ετοιμάζονται να εφορμήσουν στον νταβά με τα κουλούρια. Είτε αυτά είναι στην ενέργεια, είτε στον τζόγο, είτε στα κατασκευαστικά έργα είτε στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τους οποίους κάποια στιγμή θα γραφτεί ολόκληρο βιβλίο αδιαφάνειας.

Πώς λοιπόν ο παραδοσιακός, τίμιος νοικοκύρης της δεξιάς, ο άδολος πατριώτης θα ξαναγυρίσει στον χώρο από τον οποίο έφυγε; Έχει γίνει κάτι που να προοιωνίζεται ραγδαίες αλλαγές στην εφαρμοζόμενη πολιτική; Υπάρχουν σημάδια για ρήξεις και για συγκρούσεις ακόμη και με τον σοβαρό κίνδυνο να χαθεί η εξουσία; Ή μήπως ακόμη και η πανστρατιά που ανακοινώνεται είναι κόλπο για να μη χαθεί η εξουσία;

Αν, συμπερασματικά, θέλει ο κ. Μεϊμαράκης ή ολόκληρη η ΝΔ να ξαναφέρει πίσω τους ψηφοφόρους και να ξαναγίνει κόμμα του 40% τότε πρέπει να αφήσουν τα φθηνά επικοινωνιακά κόλπα. Οι φιέστες δεν ταιριάζουν στην κρισιμότητα της κατάστασης. Η νέα δεξιά δεν κτίζεται με παλιές συνταγές αναμεμειγμένες με Βενιζέλους και λοιπούς «πράσινους» κουμπάρους. Η Νέα Ελλάδα έχει ανάγκη από τομές που θα γίνουν παντού κι όχι από τη διατήρηση του τέλματος που βρίσκεται η κοινωνία και το πολιτικό σκηνικό.

Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά τα προσκλητήρια κι ας βγουν στην κοινωνία να ακούσουν τι λέει ο λαός, τι λέει ο πρώην και νυν δεξιός ψηφοφόρος. Και τότε θα καταλάβουν ότι αν δεν σπάσει η γυάλα του Μαξίμου και της Βουλής προκοπή δεν θα υπάρξει ποτέ. Αντιθέτως θα στρώσουν το… red carpet στον θριαμβευτή Τσίπρα.