19 Ιουλίου 2014

Παραιτήθηκε από το RT για να «μην μεταδίδει τα ψέμματα του Πούτιν για το boeing»

Μία δημοσιογράφος του ρωσικού αγγλόφωνου δικτύου Russia Today (RT) ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, καταγγέλλοντας την προπαγάνδα της Ρωσίας κυρίως όσον αφορά την κάλυψη της κατάρριψης του Μπόινγκ 777 των αερογραμμών της Μαλαισίας στην ανατολική Ουκρανία.

«Παραιτήθηκα από το RT σήμερα. Σέβομαι βαθιά πολλούς ανθρώπους στην ομάδα, όμως εγώ υποστηρίζω την αλήθεια», έγραψε στο Twitter η Σάρα Φερθ που ήταν ανταποκρίτρια του καναλιού στο Λονδίνο.


Πριν την παραίτησή της, ένας χρήστης του twitter είχε κατηγορήσει την συνάδελφό της Πόλι Μπόικο ότι «χρηματίζεται για να μεταδίδει τα ψεύδη του Πούτιν». «Τι μεταδίδω;» ρώτησε η Μπόικο για να λάβει την απάντηση της Φερθ: «Ψεύδη. Ουσιαστικά δουλεύουμε για τον Πούτιν. Καθημερινά μας ζητούν εάν δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τελείως την αλήθεια, τουλάχιστον να την παραποιήσουμε».


Τον Μάρτιο, μια άλλη δημοσιογράφος του ίδιου καναλιού, η Λιζ Γουόλ, είχε παραιτηθεί σε ζωντανή μετάδοση, διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο που το RT κάλυπτε την κρίση στην Ουκρανία.

«Σε αντίθεση με άλλα μέσα ενημέρωσης, δεν εξάγαμε συμπεράσματα προτού ακόμη να ξεκινήσει η επίσημη έρευνα. Η Σάρα δήλωσε ότι επιλέγει την αλήθεια. Προφανώς, δεν έχουμε τον ίδιο ορισμό για την αλήθεια», ανακοίνωσε το RT μετά την παραίτηση.