21 Ιουλίου 2014

Σαρκοζί vs Τριερβελέρ, η επόμενη γενιά -Οι γιοι τους «σκοτώνονται» στο Twitter

Οι μεταξύ τους σχέσεις δεν είναι ιδανικές. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στον Νικολά Σαρκοζί και την Βαλερί Τριερβελέρ θεωρείται πως υπάρχουν αρκετά... τετραγωνικά μέτρα πάγου. Αυτό δεν είναι τίποτα όμως σε σύγκριση με την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους γιους τους.

Οταν στις αρχές του χρόνου βρέθηκε στο επίκεντρο η ερωτική ζωή του Φρανσουά Ολάντ, εξαιτίας του χωρισμού του με την Τριερβελέρ για τα μάτια της Ζιλί Γκαγιέ με την οποία διατηρούσε παράλληλη σχέση, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία ακόμη γαργαλιστική λεπτομέρεια για την προσωπική ζωή των Γάλλων πολιτικών. Σύμφωνα με ένα βιβλίο για τη ζωή του Σαρκοζί, ο πρώην Γάλλος πρόεδρος είχε προσπαθήσει να αποπλανήσει την Τριερβελέρ σε μία δεξίωση και εκείνη τον είχε αποκαλέσει «βλάχο». Για αυτό και οι σχέσεις τους ήταν παγωμένες από τότε.

Οι γιοι τους όμως πήγαν το θέμα πολύ πιο... μακριά, ξεκινώντας έναν πόλεμο στο Twitter ανταλλάσσοντας προσβολές για τα πάντα: από τους γονείς τους, μέχρι το Μουντιάλ. Μάλιστα ο Λουί Σαρκοζί, ο 16χρονος γιος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, προκάλεσε τον Λεονάρντ Τριερβελέρ, τον 15χρονο γιο της πρώην πρώτης κυρίας, σε... μονομαχία, όταν η αντιπαράθεσή τους βρέθηκε στο «κόκκινο».

Μάλιστα, η συνεχιζόμενη κόντρα τους είναι τόσο σφοδρή, που αρκετά ΜΜΕ αλλά και χρήστες του Twitter έχουν καλέσει τους γονείς τους να παρέμβουν, όπως αναφέρει η Daily Mail. Ο καυγάς ξεκίνησε στους αρχές του μήνα και συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν αποκαλύφθηκε ότι η Βαλερί Τριερβελέρ κόστισε στους Γάλλους φορολογούμενους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πέρυσι. Τα χρήματα αφορούσαν κυρίως το κόστος για την ασφάλειά της, καθώς όσο ήταν σύντροφος του Ολάντ η Τριερβελέρ απασχολούσε τέσσερις σωματοφύλακες και πέντε προσωπικούς βοηθούς, ενώ συχνά χρησιμοποιούσε τα κρατικά αεροσκάφη για τα ταξίδια της.

Οταν ο Λουί Σαρκοζί «ανέβασε» στο Twitter μία είδηση για το θέμα, ο Λεονάρντ Τριερβελέρ του απάντησε «Αλλά δεν ήταν η δική μου μητέρα που είχε πιστωτική κάρτα των Ηλυσίων για τα προσωπικά της έξοδα». «Ούτε η δική μου», του απάντησε ο μικρός Σαρκοζί. Ενας άλλος χρήστης τους πρότεινε να παλέψουν και ο Λουί Σαρκοζί- φοιτητής στρατιωτικής σχολής στις ΗΠΑ- ανταποκρίθηκε άμεσα. «Οποτε θέλει. Εμείς οι στρατιώτες ξέρουμε πώς να μαχόμαστε!».