12 Αυγούστου 2014

Κράτησαν... κρυφό 15 μέρες το κρησφύγετο συνεργών του Μαζιώτη στα Πατήσια - Δεν βρέθηκαν ούτε DNA ούτε αποτυπώματα του

Κράτησαν τα πάντα κρυφά και αποφάσισαν, άγνωστο γιατί, να το ανακοινώσουν ξαφνικά ένα πρωί του Αυγούστου, 15-20 μέρες μετά την επιχείρηση.

Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα και των άλλων συνεργών του διαβόητου αρχιτρομοκράτη συνεχίζεται και στο πλαίσιο αυτό η Αντιτρομοκρατική εντόπισε κρησφύγετο στα Πατήσια. Άμεσα σήμανε συναγερμός και το σπίτι τέθηκε υπό... παρακολούθηση.

Ήλπιζαν, προφανώς, οι ιθύνοντες της υπηρεσίας πως κάποιον θα έβλεπαν να μπαίνει ή να βγαίνει. Ίσως ακόμη και την Πόλα Ρούπα. Αλλά το καραούλι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Κανείς δεν εμφανίστηκε και τότε αποφασίστηκε να γίνει επιχείρηση και να μπουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής να ψάξουν το διαμέρισμα.

Δεν ήταν η περιβόητη γιάφκα. Ήταν ένα άδειο σπίτι το οποίο είχε νοικιάστει από κακοποιοό του κοινού ποινικού δικαίου, όπου δεν βρέθηκαν ούτε όπλα ούτε εκρηκτικά ούτε κάποιο ίχνος του Νίκου Μαζιώτη. Ο αρχιτρομοκράτης φαίνεται πως δεν είναι περάσει ποτέ από εκεί: ούτε DNA βρέθηκε ούτε και αποτυπώματα.

Αν και αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως το κρησφύγετο ανήκε στον Γιώργο Πετρακάκο, τον καταζητούμενο συνεργό του Μαζιώτη με τον οποίο έκαναν (σε συνεργασία και με τον Παλαιοκώστα) τη ληστεία στο Συκούριο της Λάρισας, τελικά ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

Το σπίτι είχε νοικιαστεί από άτομο που έκανε ληστείες σε τράπεζες και υπήρχαν υποψίες ότι ίσως και να είχε συνεργαστεί κάποια στιγμή με τον Μαζιώτη. Ο "ενοικιαστής" όμως εγκατέλειψε το σπίτι πριν από έξι μήνες, αφήνοντας ακόμη και ενοίκια απλήρωτα.
Η Αντιτρομοκρατική, πριν από 15-20 μέρες αποφάσισε να κάνει έφοδο για να βρει αποτυπώματα ή DNA και να συνδέσει τον καταζητούμενο για ληστείες με τον Μαζιώτη.

Ό,τι συνέλεξαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχει ήδη πάρει το δρόμο για τα εργαστήρια.

Αυτό που μένει αναπάντητο είναι το γιατί έπρεπε να περάσουν σχεδόν 15 μέρες για να βγει στο φως η έρευνα...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
newsit.gr