19 Αυγούστου 2014

Ένας 15χρονος κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Νορβηγίας

Ο Μάρτιν Όντεγκααρντ μετράει αντίστροφα για να σπάσει ένα ρεκόρ 104 ετών και να γίνει ο νεότερος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Νορβηγίας.

Και αυτό γιατί, αν και είναι μόλις 15 ετών, κλήθηκε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το φιλικό της επόμενης εβδομάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην πόλη Στάβανγκερ.

Ο νεαρός άσος, ο οποίος εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα Νορβηγίας με τις εμφανίσεις του για λογαριασμό της πρωταθλήτριας Στρομσγκόντσετ, είναι ένας από τους 19 παίκτες που έχει καλέσει ο Περ-Ματίας Χόγκμο για το φιλικό της 27ης Αυγούστου.

Ο Όντεγκααρντ θα είναι 15 ετών και 253 ημερών την ημέρα του φιλικού και, εφόσον αγωνιστεί, θα «σπάσει» το ρεκόρ του Τόρμοντ Κιέλσεν, ο οποίος είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει κάνει ντεμπούτο στην εθνική Νορβηγίας, καθώς ήταν 15 ετών και 351 ημερών, όταν αγωνίστηκε εναντίον της Σουηδίας το 1910.

«Είπα πριν από την έναρξη της σεζόν ότι θα μπορούσε να είναι ο νεότερος παίκτης που θα αγωνιστεί ποτέ στη μεγάλη ομάδα μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Χόγκμο, ενώ ο Όντεγκααρντ, ο οποίος είναι ήδη ο νεότερος παίκτης που έχει εμφανιστεί στη μεγάλη κατηγορία της Νορβηγίας, δήλωσε έκπληκτος από την κλήση του στην εθνική ανδρών: «Αυτό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είμαι σοκαρισμένος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και Άγιαξ έχουν στείλει την τρέχουσα σεζόν ανθρώπους τους για να παρακολουθήσουν τον Όντεγκααρντ, ο οποίος έχει σημειώσει τρία γκολ σε 14 εμφανίσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ