13 Αυγούστου 2014

ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ! Δέκα χρόνια από τη μεγάλη γιορτή του "Αθήνα 2004" (VIDEO)

Η μαγευτική τελετή έναρξης που κατέστησε την Αθήνα πρωτεύουσα του κόσμου

13 Αυγούστου 2004. Δέκα χρόνια πριν, τέτοια ημέρα, η Αθήνα έβαλε «τα καλά της» και υποδέχτηκε για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία της την επιστροφή του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος παγκοσμίως, των Ολυμπιακών Αγώνων, στην πατρίδα τους. Η ελληνική πρωτεύουσα «πλημμύρισε» από αθλητές και αθλήτριες, δημοσιογράφους, εθελοντές και επισκέπτες από όλο τον πλανήτη για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.


Το Ολυμπιακό Στάδιο γέμισε με 70.000 θεατές, ενώ δισεκατομμύρια τηλεθεατές έστρεψαν τα βλέμματά τους στη μικρότερη χώρα που διοργάνωσε με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα ήταν το κέντρο του κόσμου. Μια Ελλάδα αστραφτερή, κοσμοπολίτικη, αισιόδοξη.

Η λαμπερή και μεγαλοπρεπής τελετή έναρξης με τα αμέτρητα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της Αθήνας, ήταν η αρχή της διοργάνωσης. To θέαμα εντυπωσιακό, μεγαλειώδες και συγκινητικό.

Ένας κομήτης άναψε τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους στο κέντρο του Σταδίου και το μήνυμα της άμιλλας, της ειρήνης, της ελευθερίας και της ανακωχής εστάλη σε όλη τη Γη. Η ελληνική ιστορία παρουσιάστηκε λες και ήταν ταινία. Από τον μινωικό πολιτισμό στο Χρυσό Αιώνα, από την ελληνιστική εποχή στο μεσαιωνικό Ελληνισμό και από τον αγώνα για την Ελευθερία στους νεώτερους ελληνικούς χρόνους.

Δείτε στα βίντεο τα σημαντικότερα σημεία της Τελετής Έναρξης αλλά και όλη την Τελετή