20 Αυγούστου 2014

Αυτός είναι ο 2ος δημοσιογράφος που απειλούν να σφάξουν οι τζιχαντιστές

Ο Στίβεν Τζόελ Σότλοφ είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος που απειλούν να εκτελέσουν οιτζιχαντιστές, μετά τον φρικιαστικό αποκεφαλισμό του Αμερικανού Τζέιμς Φόλεϊ.
Στο τέλος του βίντεο, εμφανίζεται ένας δεύτερος όμηρος με πορτοκαλί φόρμα και ο τζιχαντιστής απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Αμερικής, λέει: “Ομπάμα, η ζωή αυτού του Αμερικανού πολίτη εξαρτάται από την επόμενη απόφασή σου”. 

Πρόκειται για τον Στίβεν Τζόελ Σότλοφ, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ στην Αίγυπτο, στη Συρία και στη Λιβύη για το περιοδικό “TIME”, καθώς και άλλα έντυπα εθνικού ενδιαφέροντος και εξωτερικής πολιτικής.


ΦΩΤΟ: FACEBOOK

Ο δημοσιογράφος με καταγωγή από το Μαϊάμι αγνοούταν από τις 4 Αυγούστου 2013. Εκείνη την περίοδο βρισκόταν κοντά στο Χαλέπι της Συρίας, όπως και ο Τζέιμς Φόλεϊ.

Η τελευταία φορά που έγραψε ο Σότλοφ στη σελίδα του Twitter ήταν μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή του. Τα tweets του ήταν ένας συνδυασμός ρεπορτάζ και σχολίων για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ενώ το τελευταίο άρθρο του δημοσιεύτηκε στο “TIME” το Νοέμβριο του 2012, ότα ήταν ανταποκριτής στη Λιβύη.

Πηγή: Mirror