27 Αυγούστου 2014

Εγγυητική επιστολή 40 εκατ της Πειραιώς από GFP-ΟΠΑΠ έναντι 12 εκατ της Intralot για το Ιπποδρομιακό - Τι θα αποφασίσει το ΤΑΙΠΕΔ;

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του διαγωνισμού για το Ιπποδρομιακό στοίχημα καθώς το fund Global Family Partners που διεκδικεί το ιπποδρομιακό στοίχημα κατέθεσε εγγυητική επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο σημειωτέον είχε απορρίψει την προσφορά του fund....
Αυτή η νέα τροπή είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ακύρωση του διαγωνισμού καθώς το ΤΑΙΠΕΔ δύσκολα θα κατακυρώσει το Ιπποδρομιακό στοίχημα στην Intralot ακόμη και αν βελτιώσει την προσφορά της.

(Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως το www.bankingnews.gr που σε αποκλειστικό ρεπορτάζ είχε αναφέρει στις 21 Αυγούστου ότι η GFP θα υποβάλλει εγγυητική επιστολή)

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες η εγγυητική επιστολή ύψους 40 εκατ προέρχεται από την τράπεζα Πειραιώς και εγγυάται την οικονομική προσφορά που υπέβαλλε το Global Family ύψους επίσης 40 εκατ για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), δεν μπορεί να μην αξιολογήσει αυτή την νέα παράμετρο και το λογικό θα ήταν να ακυρώσει τον διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Εν τω μεταξύ από τις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αξιολογώντας τα δεδομένα, την εγγυητική επιστολή του GFP και ΟΠΑΠ καθώς και της νέας βελτιωμένηε προσφορά της Intralot για το ιπποδρομιακό στοίχημα στα 12 εκατ από 5,25 εκατ που ήταν η αρχική προσφορά.

Η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής έχει ένα βασικό στόχο, άπαξ και το ΤΑΙΠΕΔ αγνόησε κατά τρόπο απαράδεκτο προσφορά 40 εκατ από την Global Family Partners, θα υποχρεωθεί να επαναξιολογήσει την στάση του, να διακόψει άμεσα την προνομιακή μεταχείριση της Intralot και να προκηρύξει νέο διαγωνισμό ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, η δικαιοσύνη και κυρίως να διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον.

Η Intralot υπέβαλλε μια προσφορά που εκ των πραγμάτων είναι διάτρητη και απαράδεκτα χαμηλή μόλις 5,25 εκατ η αρχική και 12 εκατ η βελτιωμένη έναντι 40 εκατ της Clobal Family για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Μετά από αυτή την άκρως σημαντική εξέλιξη με την εγγυητική επιστολή το πιθανότερο σενάριο είναι να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για το ιπποδρομιακό στοίχημα και να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός άμεσα, στον οποίο θα συμμετέχουν η Intralot και η Global Family.

http://bankingnews.gr